Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-03-2003


Tros-voorzitter van doodewaerd in council emmy awards

TROS-voorzitter Karel van Doodewaerd is benoemd tot lid van de International Council of the National Academy of Television Arts en Sciences (NATAS). Deze organisatie staat bekend om de jaarlijkse uitreiking van de Emmy Awards en haar rol bij het stimuleren van internationale educatieve projecten.

Karel van Doodewaerd is hiermee de tweede Nederlander die in de International Council plaatsneemt. Vorig jaar trad Lodewijk Bouwens, Algemeen Directeur van de Wereldomroep, eveneens toe tot de organisatie. TROS en de Wereldomroep zullen dit jaar tezamen een deel van de jurering organiseren met betrekking tot de categorie 'Children & Young People' (niet-Engelstalige Europese producties).

De International Council of NATAS is, met vertegenwoordigers uit 47 landen, de grootste internationale mediaorganisatie van de wereld. De organisatie is opgericht in 1969 met als doel het promoten van kwalitatieve televisieprogramma's uit landen buiten de Verenigde Staten. De 'International Emmy Awards' is één van de activiteiten. De Awards worden op 24 november 2003 voor de 31ste keer uitgereikt.