Gemeente Amersfoort

Maandag 24 november 2003: Stadsring volledig opengesteld voor verkeer

datum: 10 november 2003

Op maandag 24 november 2003 wordt de Stadsring in tweemaal twee rijstroken vrijgegeven voor autoverkeer. Het onderhoud aan en de reconstructie van de Stadsring is dan zo goed als gereed. Tot medio december kunnen er - wegens afrondende werkzaamheden - voor korte tijd nog wegvakken afgesloten worden. Het verkeer ondervindt daar echter weinig hinder meer van.

Op maandag 24 november worden rond 06.00 uur in de ochtend alle verkeerslichten op 'knipperen' gezet en worden de hekken weggehaald. In de loop van de dag worden de verkeerslichten kruispunt voor kruispunt opnieuw geprogrammeerd.

De verwachting is dat met de openstelling van de Stadsring de verkeersdruk op de hoofdontsluitingswegen rondom het centrum (Ringweg Koppel, Ringweg Kruiskamp, Utrechtse- en de Arnhemseweg) afneemt. Met uitzondering van de aansluiting met de Amsterdamseweg is de capaciteit voor autoverkeer in en rond de binnenstad dan weer genormaliseerd.

Amersfoort timmert aan de weg
Het werk aan de Stadsring is onderdeel van 'Amersfoort timmert aan de weg'. In korte tijd worden een flink aantal toegangswegen van Amersfoort opgeknapt en opnieuw ingericht. Dat is heel hard nodig. Omdat de kwaliteit van de wegen erom vraagt maar ook omdat Amersfoort erg hard groeit. Aanpassingen zijn nodig om een snelle afwikkeling van het verkeer te kunnen blijven garanderen. In 2003 vindt er een piek plaats in het werk aan de wegen. Om overlast te beperken, zijn de afzonderlijke wegen zorgvuldig op elkaar afgestemd. Zo blijft de stad ook tijdens het 'timmeren' gewoon bereikbaar.

Voor actuele informatie over stremmingen en omleidingsroutes in de stad, zie 'timmeren aan de weg' op www.amersfoort.nl.