Gemeente Wormerland


Inspraak voornemen artikel 19, lid 1 vrijstelling (zelfstandige project procedure)

Burgemeester en wethouders van Wormerland maken bekend dat met ingang van maandag 24 november tot en met maandag 22 december de hiernavolgende aanvraag ter inzage ligt tijdens openingstijden, in de leeskamer van het gemeentehuis aan de Koetserstraat 3, in de openbare bibliotheek, Kemphaanstraat 131 te Wormer en in t Post-Huijs te Wijdewormer. Het gemeentehuis is, naast de dagelijkse openstelling, tevens elke donderdagavond geopend van 17.00 - 20.00 uur. Het gaat om de vrijstelling zoals genoemd in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

De aanvraag betreft een bouwplan voor uitbreiding en herinrichting van Carpool-plus, hoek Provincieale weg/Leeghwaterweg te Wijdewormer.

Artikel 19, lid 1 geeft het college de bevoegdheid om vrijstelling te verlenen van bepalingen van het bestemmingsplan, mits het project waarvoor de vrijstelling wordt verleend, voorzien is van een goede ruimtelijke onderbouwing en vooraf een verklaring van geen bezwaar van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland is ontvangen.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om mee te werken aan dit project en de procedure te starten ten einde de vrijstelling te kunnen verlenen.

Alvorens de procedure te starten, om te komen tot het verlenen van de vrijstelling, wordt een ieder in de gelegenheid gesteld een reactie hierop of mening hierover schriftelijk of mondeling kenbaar te maken gedurende de termijn dat de aanvraag ter inzage ligt, (Postbus 20, 1530 AA Wormer, t.a.v. burgemeester en wethouders van Wormerland).

Naar aanleiding van uw inspraakreactie zult u worden gehoord in de raadscommissie ROW. Afhankelijk van de inspraak zal besloten worden of de officiële procedure zal worden opgestart.