Gemeente Den Haag

november 2003
Vernieuwde huisvuilkalender 2003-2004 (13 november)

De vernieuwde Huisvuilkalender 2003-2004 is gereed en ligt uiterlijk maandag, 17 november, in de bus bij alle Haagse adressen. De Huisvuilkalender kan nu afzonderlijk als kalender worden gebruikt en bevat - naast de gebruikelijke informatie over afval - een overzicht van veel feest- en gedenkdagen. Ook verfraaien enkele illustraties van Peter van Straaten de informatie over afval. De kalender gaat officieel op 24 november in, en is geldi g tot en met november 2004.

Bij het ter perse gaan van de Huisvuilkalender 2003-2004 was het besluit tot opheffing van de haltes voor Klein Chemisch Afval nog niet genomen. Daarom staat deze inzameling hierop nog wel vermeld. Klein Chemisch Afval wordt echter vanaf 24 november niet meer ingezameld bij de chemo -haltes, maar bij de Milieudepots of bij de winkeliers die daartoe de mogelijkheid bieden. De Milieudepots zijn gevestigd aan de Vissershavenstraat 2, De Werf 36 en de Plutostraat 1. Aan de opheffing van de KCA-haltes wordt via radiospotjes, advertenties en bij de chemo-haltes aandacht besteed.

De nieuwe Huisvuilkalender is bedoeld als stimulans voor de Hagenaar om de (informatie op de) kalender te bewaren. Hierdoor worden misverstanden over het inzamelen en aanbieden van huishoudelijk afval voorkomen. Burgers die hun huishoudelijk afval op een verkeerde dag aanbieden, lopen immers de kans de rekening gepresenteerd te krijgen van minimaal EUR 166,- per vuilniszak.