Gemeente Langedijk


HAL-conferentie Noordelijke U
19 november 2003

De stuurgroep HAL heeft ingestemd met de voorstellen van de projectgroep 'Noordelijke U' waarin oplossingsvarianten worden geboden voor drie knellende verkeerssituaties in het noordelijke deel van de HAL-regio. Het gaat om het verbeteren van de Uitvalsweg/Papenhorn in Broek op Langedijk en de aansluiting van de Zuidtangent in Heerhugowaard op de N242 en het maken van een tweede aansluiting (De Helling) in St. Pancras op de N245. De oplossingsvarianten moeten worden bezien in relatie met het verbeteren met het verbeteren van de doorstroming op de drie provinciale wegen: N242 (Schagerweg), N508 (Nollenweg) en de N245 (Westerweg). De raad van de gemeente Langedijk heeft het voorstel van de stuurgroep HAL besproken en in zijn vergadering van 2 september 2003 besloten een HAL-conferentie te houden en daarvoor de gemeenteraad van Heerhugowaard en Alkmaar uit te nodigen. Beide laatstgenoemde gemeenteraden hebben aangegeven deel te nemen aan de conferentie.

Bedoeling van de conferentie is om gezamenlijk te discussiëren over de voorstellen van de projectgroep in relatie tot in het verleden gepresenteerde plannen voor de oostelijke ontsluiting vanuit Sint Pancras naar de N242 te weten de 'burgemeestersvariant' en de 'Broekhornpoldervariant'.

De conferentie vindt plaats op 24 november 2003 om 18.00 uur in Koekenbier Grand Café aan de Kennemerstraatweg 16 te Alkmaar.

Bij de conferentie is rekening van de mogelijkheid van spreekrecht door belanghebbenden. In verband met het programma van de conferentie zal uitsluitend van 18.10 tot 18.40 uur spreekrecht mogelijk zijn. De spreektijd bedraagt maximaal 5 minuten per inspreker. Zijn er meer dan 6 insprekers zal de spreektijd gelijkmatig worden verdeeld over het aantal insprekers.

Indien belanghebbenden van het spreekrecht gebruik wensen te maken, kunnen zij zich tot uiterlijk 24 november tot 16.00 uur telefonisch opgeven bij de griffier van Langedijk, de heer H.U. van der Zee, onder telefoonnummer 0226-334603 tijdens de gebruikelijke kantoortijden.