Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 19-11-2003

Televisie
OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL
Uitzending maandag 24 november
Nederland 2 ­ 19.54 uur

Geduchte concurrentie van vals zingende tweelingzusjes voor marlayne

Op maandag 24 november is in de aflevering van het TROS/NOS RTV-programma OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL een uitgebreide terugblik te zien op 1999, het jaar van Marlayne en 'One Good Reason'.

In de Nationale Finale kreeg Marlayne geduchte concurrentie van de groep Deanté. Op de laatste plaats eindigden de vals zingende tweelingzusjes Double Date met hun nummer "E-mail to Berlin". Iedereen sprak schande over hun optreden maar uiteindelijk kregen zij de meeste aandacht. Marlayne vertrok voor het Eurovisie Songfestival naar Jeruzalem waar ze met gemak de top 10 haalde. De overwinning ging naar de blonde rondborstige Zweedse Charlotte Nilsson en "Take Me to Your Heaven".

Ook deze week wordt weer vooruit gekeken naar een inzending voor komend jaar. Berry Love is een Amsterdamse hippie met een winkel in tweedehands spullen. Daarnaast werkt hij aan een zangcarrière en probeert het Songfestival te halen met zijn nummer 'Lekker in m'n stoel achterover'.

De Amsterdamse bejaardenverzorger Ben Meijer is de Fan van de Week. Vooral via het internet komt hij aan banden en cd's en via het web heeft hij ook een hele Songfestival-vriendenkring opgebouwd. Ben Meijer heeft echter een uitgesproken hekel aan de muziek van 'Songfestival-koning' Johnny Logan.

In De Top 100 Aller Tijden deze week aandacht voor de jaren zeventig met onder anderen Mouth & MacNeal en Julio Iglesias.

OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL, een gezamenlijke productie van TROS en NOS RTV, wordt gepresenteerd door Nance.

Voor meer informatie: www.songfestival.nl



Ingezonden persbericht