Ingezonden persbericht


Uitnodiging

Geachte redactie,

Op woensdag 26 november zal het nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome zijn deuren voor het publiek openen. Vooruitlopend op de publieksopening nodigen we u vol trots uit voor de perspresentatie, die zal plaatsvinden op maandagmiddag 24 november.

De perspresentatie zal op maandagmiddag 24 november worden voorafgegaan door : Om 14.00 uur: ondertekening van de subsidieovereenkomsten met de provincie Flevoland betreffende de subsidies die zijn toegekend uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling met cofinanciering van het ministerie van Economische Zaken, de Provincie Flevoland en de gemeente Lelystad. Om 14.30 uur: landing van de beroemde historische Douglas DC-2 'Uiver' uit 1934 op de Luchthaven Lelystad, die vervolgens over de taxibanen van het Luchtvaart-Themapark zal taxiën naar het vliegtuigplatform, dat voor het luchthaven-stationsgebouw van Schiphol uit 1928 is gereconstrueerd. Tevens zal een Dakota van de Dutch Dakota Association naar deze plaats worden gedirigeerd.

Om 15.00 uur zal de perspresentatie van het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome, door Arno P. J. van der Holst, directeur van de Aviodrome, aanvangen, met aansluitend mogelijkheid tot filmen en fotograferen in het museumgebouw en in het park, en met gelegenheid tot het afnemen van interviews. Tevens krijgt u de gelegenheid een 'vlucht' in de Pelikaan naar Nederlands Oost-Indië (anno 1933) mee te maken, een 'ballonvaart' boven Nederland te maken en geven we u de kans terug te reizen in de tijd..

De Aviodrome behoort vanaf aanstaande woensdag tot de modernste en grootste museale attracties van Nederland. Het museumgebouw van meer dan 6000 m2 is onderdeel van een 8,5 ha. groot luchtvaartpark, waarin dynamische en educatieve attracties, moderne publieksgerichte tentoonstellingstechnieken en de zorg voor ons luchtvaarterfgoed hand in hand gaan. Een van de presentaties, het grootbeeld-filmtheater, is voorzien van het grootste vlakke filmdoek in ons land. De replica van het luchthaven-stationsgebouw van Schiphol, dat tussen 1928 en 1940 (voor de eerste keer) bestond en nu in volle glorie is herschapen, en de impressie van de Britse Royal Air Force-hangaar type T-2 uit 1942, zijn de grootste replica-gebouwen die ooit in ons land zijn gebouwd. Om dit park te realiseren heeft wellicht de meest omvangrijke verhuizing uit de Nederlandse geschiedenis plaatsgehad: meer dan 75 vliegtuigen zijn op spectaculaire wijze over de weg, over het water en in enkele gevallen door de lucht van Schiphol naar de Luchthaven Lelystad verhuisd.

U bent vanaf 14.00 uur welkom op het Panoramaterras in het museumgebouw van het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome. We verzoeken u dringend ons vooraf over uw komst te informeren via p.vdnoort@aviodrome.nl of via tel. 0320 289858 / fax 0320 289841. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is gevestigd aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad. Meer informatie is te vinden op www.aviodrome.nl. We zien ernaar uit u aanstaande maandag 24 november te mogen begroeten.

Met vriendelijke groeten,

Peter F. A. van de Noort,
Hoofd PR en Voorlichting,
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome.
p.vdnoort@aviodrome.nl ; tel. 0320 289858 / 0320 289840 / 06 2219 7042 ; fax 0320 289841.


---- --