Gemeente Enschede

Presentatie schetsontwerpen kunstwerk Van Loenshof


Enschede, 20-11-2003

Op maandag 24 november organiseert de Gemeente Enschede in de Mozaïekzaal van het Stadhuis een informatiebijeenkomst met betrekking tot het te plaatsen kunstwerk op het Van Loenshof. Voor dit kunstwerk zijn drie schetsontwerpen met het thema 'textiel in verleden, heden en toekomst' gemaakt door de kunstenaars Frank Mandersloot ('Flintstones multiplex tafel'), Maria Roosen (De Madonna van Enschede) en Kathrin Schlegel (De nieuwe haven van Enschede). Welk kunstwerk uiteindelijk in het najaar van 2004 geplaatst wordt, is afhankelijk van een stemming onder de Enschedese bevolking. Het college van B en W zal de peiling onder de bevolking meewegen in de uiteindelijke keuze voor het schetsontwerp. De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor belangstellenden.

Tijdens de bijeenkomst geven de kunstenaars een toelichting op hun ontwerpen en kunnen aanwezigen vragen stellen. Vanaf die avond is het mogelijk via een stemkaart de voorkeur voor een kunstwerk aan te geven. Vanaf dinsdag 25 november kan er ook via de gemeentelijke website www.enschede.nl gestemd worden. De stemmingstermijn loopt tot 15 december 2003. Daarna wordt de uitslag van de stemming aan het college van B en W voorgelegd. Het college neemt de uitslag mee in de uiteindelijke keuze voor het schetsontwerp. Het participatieproces moet dan wel goed verlopen; de inbreng moet niet al te eenzijdig zijn en er moeten voldoende deelnemers zijn.

Doelstelling van het gemeentelijk kunstbeleid is om de betrokkenheid van de bevolking bij de totstandkoming van de kunstprojecten te bevorderen. Het kunstwerk op het Van Loenshof is het eerste stedelijke project, waarin de gehele Enschedese bevolking haar stem kan laten gelden.

Voor mensen die op 24 november niet in de gelegenheid zijn de bijeenkomst bij te wonen, is er vanaf 25 november tot 12 december een tentoonstelling in de hal van het stadskantoor. Tijdens de tentoonstelling zijn de schetsontwerpen en maquettes van de kunstwerken te bezichtigen. Ook op de gemeentelijke website is meer informatie te vinden.

De bijeenkomst op 24 november begint om 19.30 uur in de Mozaïekzaal van het stadhuis. Vanaf 19.15 uur zijn de deuren van het stadhuis geopend.

---

Gepubliceerd op 20-11-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar