Gemeente Rotterdam

burgemeester en wethouders van 24 tot en met 30 november 2003 Burgemeester Opstelten onthult beeld tegenover ABN-AMRO Bank

Burgemeester mr. Ivo Opstelten onthult op zaterdag 22 november om 15.00 uur in het kader van de Internationale Beelden Collectie op de Stadsboulevard (Coolsingel) een beeld dat staat tussen de paviljoentjes tegenover de ABN-AMRO Bank.

Wethouders Bolsius en Pastors in Nieuw Crooswijk met ministers Dekker en De Graaf
Maandag 24 november ontvangen wethouders Lucas Bolsius en Marco Pastors de ministers Thom de Graaf van o.a. Grotestedenbeleid en Sybilla Dekker van VROM, voor een werkbezoek aan Nieuw Crooswijk. Het bezoek start om 14.30 uur vanaf het Paradijsplein met een wandeling in het Wandeloordgebied. Tijdens het werkbezoek van de ministers staan de grootscheepse herstructurering van Nieuw Crooswijk en themas als leefbaarheid in de wijk op het programma. Aansluitend vindt een gesprek plaats met enkele bewoners van Nieuw Crooswijk.

Burgemeester Opstelten opent Jeugddebat

Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent maandag 24 november om 10.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis het Rotterdams Jeugddebat. Daarna volgen debatten van jongeren met verschillende wethouders en deelgemeentebestuurders. De Stichting Democratisch Steunpunt Rotterdam (SDSR) en de Rotterdamse jongerenraad organiseren het debat in het kader van Jeugdmaand Rotterdam. Het Rotterdams Jeugddebat is bedoeld om jongeren op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de gemeentepolitiek en ze een indruk te geven van het politieke spel. Als afsluiting van het debat, dat duurt tot 17.00 uur, krijgt de beste debater een prijs.

Minister Peijs installeert conducteur op tramlijn 3, wethouder Hulman rijdt mee

Op maandag 24 november om 16.00 uur installeert minister K. Peijs van Verkeer en Waterstaat de conducteur op tramlijn 3. Alle trams binnen het vervoergebied van de RET zijn dan voorzien van een conducteur om de regels te handhaven en plaatsbewijzen te verkopen en te controleren. Daarmee is het project Conducteur op de tram afgerond en wordt het reizen in het openbaar vervoer in Rotterdam veiliger, comfortabeler en schoner.

Wethouder Pastors verricht officiële handeling De Delft

Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) verricht maandag 24 november om 16.00 uur samen met de voorzitter van de deelgemeente Delfshaven Ton Harreman de officiële handeling voor de start van de bouw van het gebouw De Delft op de Müllerpier. De Müllerpier is de woonpier van het Lloydkwartier. De Delft wordt een gebouw met 27 stadswoningen, vier maisonettes en 48 appartementen. Op de Müllerpier komen verschillende gebouwen, die uiteenlopen van eengezinswoningen en woningen met werkruimte tot royale appartementen.

Wethouder Van Sluis geeft presentatie over kenniseconomie

Wethouder Wim van Sluis (Economische Infrastructuur) geeft maandag 24 november tussen 16.00 en 17.00 uur een presentatie over de kenniseconomie in Rotterdam. Hij doet dat ter gelegenheid van de officiële opening van het Rotterdams Instituut voor Informatica Opleidingen (Rivio), dat is verhuisd naar de vestiging van de Hogeschool Rotterdam in het Museumpark. Daar heeft het instituut de beschikking over veel uitgebreidere voorzieningen. De gehele dag is er een symposium onder de titel Emerging Trends and Technologies in ICT.

Wethouder Van Sluis bezoekt Basel

Dinsdag 25 november breng ik een bezoek aan Basel. Ik zal daar bespreekekingen voeren met Zwitserse expediteurs en zeeverladers. Het werkbezoek is georganiseerd door de Rotterdam Port Promotion Council (RPPC).

Burgemeester Opstelten opent Citymarketingcongres

Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op dinsdag 25 november om 13.00 uur in de Cruiseterminal aan de Wilhelminapier 699 op de Kop van Zuid het 2e Citymarketingcongres, met dit jaar als thema Geïntegreerde Citymarketing. Citymarketing kan pas echt succesvol zijn, wanneer het gezamenlijk in de stad wordt opgepakt, aldus de organisatoren. Daarom staan de volgende onderwerpen tijdens dit congres centraal: wat is geïntegreerde citymarketing, hoe pakt Rotterdam het aan, wat kan een stad leren van een multinational en wat kan geleerd worden van andere Europese steden? Bedrijven en instellingen uit Rotterdam, communicatie-medewerkers van de verschillende gemeentelijke diensten en medewerkers op nationaal en provinciaal niveau nemen deel aan het congres.

Burgemeester Opstelten opent Th.W. Termaat Huis voor senioren

Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op woensdag 26 november om 17.30 uur de nieuwbouw van het Theodora Wilhelmina Termaat Huis aan de s-Gravenwetering in Kralingen. Het huis is een seviceflat voor senioren waaraan dit jaar nog eens 24 ruime drie- en vierkamerhuurappatementen en een parkeergarage zijn gebouwd. Het complex bestond al uit 60 twee- en driekamerhuurappartementen.

Wethouder Van Sluis opent congres over jeugdwerkeloosheid

Woensdag 26 november open ik een congres over jeugdwerkeloosheid. Het wordt georganiseerd door uitzendgigant/opleider United Service Group (USG). Tijdens het congres zal de Baanbrekersprijs 2003 worden uitgereikt. De prijs gaat naar het beste business plan, waarbij speciaal gelet wordt op de mate waarin een nieuwe onderneming plaats biedt aan mensen die nu van werk uitgesloten zijn. Plaats: Van Nelle Ontwerpfabriek. Aanvang: 13.30 uur.

Wethouder Van Sluis ondertekent convenant Veilig Ondernemen Kralingen-Crooswijk

Deze keer is de beurt aan Kralingen-Crooswijk. Ook hier gaan gemeente, deelgemeente en winkeliers extra investeren in veiligheid, zowel in tijd als in geld. Een convenant met die strekking wordt op donderdag 27 november ondertekend op het kantoor van de deelgemeente, Oostzeedijk 276. Eerder werden soortgelijke convenanten getekend voor de winkelgebieden in Noord (op 25 maart jl.), voor het bedrijventerrein Noordwest (op 4 juli jl.) en voor winkelgebieden in Charlois (op 30 oktober jl.).

Wethouder Bolsius reikt prijs uit voor beste speeltuin

Tijdens de pauze van de Raadsvergadering (rond 16.00 uur) donderdag 27 november, reikt wethouder Bolsius (o.m. Buitenruimte) de prijs uit voor de beste speeltuin. Tevens neemt hij de resultaten in ontvangst van de discussie door kinderen op het Stadsdebat over het spelen in Rotterdam. De prijsuitreiking vindt plaats in kamer 7 van het stadhuis. Een deskundigenpanel beoordeelt de inzendingen en nomineert hieruit vijf tuinen. Ook het publiek kan uit deze vijf genomineerde tuinen kiezen via de website www.jouwmaand.nl Het kinderdebat over spelen in de stad wordt gevoerd aan de hand van stellingen waarop kinderen via de 'vliegende meningen computer' kunnen reageren. Dit debat wordt elke dag gehouden in een andere speeltuin en valt te volgen op het Stadsdebat..

Wethouder Van Sluis opent pand firma Berschenhoek Groep

Vrijdag 28 november open ik een nieuw kantoorpand van de firma Berschenhoek Groep. Dit bedrijf houdt zich bezig met het ontwikkelen, produceren en leveren van ventilatie-, rookgasafvoer- en waterbeheersingsproducten. Locatie: Boterdorpseweg 10 in Bergschenhoek.

Wethouder Hulman onthult kunstproject op W.G. Witteveenplein

Cultuurwethouder Stefan Hulman onthult op vrijdag 28 november om 14.30 uur een bijzonder kunstproject op het W.G. Witteveenplein op de Kop van Zuid in Rotterdam. De ontvangst voorafgaand aan de onthulling van het kunstwerk vindt plaats in de aan het W.G.Witteveenplein gelegen basisschool De Pijler. De beeldend kunstenaars Erwin Driessens, Maria Verstappen en Arnoud Holleman hebben op 20 november een 60 jaar oude Liquidambarboom (amberboom) van dertien meter geplant op het plein. De drie kunstenaars zullen vanaf het moment dat de boom is onthuld over een periode van 20 jaar vier keer per jaar op de foto vastleggen hoe de boom en het plein eruit zien. Hun fotoreportage verwerken ze in een filmpje dat te zien is op www.witteveenplein.com Op de website is ook een schets te zien van hoe het plein eruit ziet in 2023. Het internetadres is ook rond het plein te zien op straatnaambordjes.

Wethouder Pastors start bouw Stadssingel

Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) verricht vrijdag 28 november om 16.30 uur samen met Antoinette Laan, portefeuillehoudster van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, de officiële handeling voor de start van het project Stadssingel aan de Boezemweg/Boezemkade. Het project omvat 187 appartementen en vier maisonettes. Stadssingel is een gezamenlijk project van Amvest en Heijmans.

Wethouder Van der Tak sluit project City Stewards af

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) sluit op vrijdag 28 november om 16.30 uur op de Coolsingel 57 officieel het project City Stewards af. Dit project werd in 2000 gestart in het kader van de Rotterdampromotie, onder andere naar aanleiding van grootschalige evenementen als EURO 2000 en Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001. De city stewards zorgden rond het Centraal Station en in het centrum van de stad voor informatie en dienstverlening aan toeristen. Het project zette hiervoor speciaal getrainde gesubsidieerde arbeidskrachten in. Alle city stewards zijn herplaatst.

Wethouder Hulman onthult het beeld Quill

Cultuurwethouder Stefan Hulman onthult op vrijdag 28 november om 16.45 uur het beeld Quill (de Ganzeveer) van de Engelse beeldhouwer Phillip King, op de Parklaan. De onthulling begint om 15.30 uur in het Wereldmuseum Rotterdam, Willemskade 25. Het beeld "Quill" heeft tot 1988 in het Zuiderpark gestaan. Daarna werd het opgeslagen in het gemeentelijke depot in afwachting van een waardige en passende locatie. Op initiatief van de commissie Internationale Beelden Collectie is een nieuwe locatie gevonden aan de Parklaan. Door de firma VECOM is het beeld geheel gerestaureerd en in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht.