Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 233
Datum: 21-11-2003

Friese overheden bezegelen samenwerking voor een gezamenlijk baggerinformatiepunt

Wetterskip Fryslân, de Vereniging van Friese gemeenten, Rijkswaterstaat directie Noord en de provincie tekenen vanmiddag een samenwerkingsovereenkomst voor een informatiepunt bagger Fryslân. Het ontwikkelen van een Bagger Informatiepunt is een van de actiepunten uit het Provinciaal Milieubeleidsplan. Het Bagger Informatiepunt faciliteert informatieuitwisseling en samenwerking op het gebied van bagger. Door samenwerking kunnen kosten worden bespaard.

Het Bagger Informatiepunt zal een schat aan actuele informatie verschaffen over bagger in Fryslân: waar ligt de bagger, waar kan de bagger naar toe, want zijn de verwerkingskosten, waar kunnen gemeenten samenwerken, welke subsidiemogelijkheden zijn er, waar liggen verdachte gebieden, wat is de kwaliteit van de bagger. Baggerende partijen (provincie, gemeenten, waterschappen, Rijkswaterstaat) kunnen het informatiepunt raadplegen voor het opstellen van hun baggerbeleidsplannen. Samenwerking bij de uitvoering van baggerbeleid drukt de kosten. Bijvoorbeeld het gezamenlijk aanbieden van baggerspecie bij een stortplaats kan een besparing van 30% op de stortkosten opleveren. Omdat de wet- en regelgeving op het gebied van bagger zeer complex is, krijgt het informatiepunt ook een rol als "vraagbaak" voor zowel betrokken partijen als publiek. Tevens wordt gezocht naar participatie in het Bagger Informatiepunt van belanghebbenden, waaronder bijvoorbeeld eigenaren van jachthavens.

Het Bagger Informatiepunt komt begin 2004 beschikbaar op www.baggerinformatie.nl met informatie over regelgeving en depotcapaciteit.

Noot voor de pers:
Maandag 24 november komt er een (ditigale) foto behorend bij dit persbericht beschikbaar.

Voor informatie over dit persbericht kunt u bellen met het team Communicatie van de provincie Fryslân, tel. 058 - 292 5735. Dit persbericht is ook te vinden op www.fryslan.nl.

---- --