Persberichten - 24/11/2003

Umicore verwerft de activiteit recyclage van autokatalysatoren van de Demet groep

Teneinde de groei van haar activiteit recyclage van edele metalen verder te ondersteunen heeft Umicore met de Demet groep en haar aandeelhouders een akkoord bereikt over de overname per 1 januari 2004 van sommige activa die gelegen zijn te Alzenau in Duitsland.

Deze activa hebben betrekking op de activiteit recyclage van autokatalysatoren van de Demet groep, inclusief Europas meest efficiente ontmantelings- en bemonsteringslijn voor keramische katalysatoren en een unieke en gepatenteerde verbrijzelaar (shredder) voor metallische katalysatoren. Deze installaties bevinden zich op het terrein van Demet te Alzenau. Umicore is van plan voor de nabije toekomst het inzamelingssysteem voor autokatalysatoren met de franchisepartners van Demet onder de merknaam Demet verder te zetten. Deze transactie betreft geenszins activa van de Demet groep die deel uitmaken van haar activiteiten elektronisch schroot en industriële residuen.

Deze overname is volledig in lijn met de strategie van Umicore Precious Metals Services om voor autokatalysatoren een kwalitatief hoogstaande kringloop-oplossing te bieden aan de automobielindustrie, evenals aan producenten en inzamelaars van katalysatoren. De Europese markt van gebruikte autokatalysatoren zou in de komende vijf jaren een belangrijke groei moeten kennen.

De overgenomen activiteit zal de naam Umicore Autocatalyst Recycling GmbH krijgen.

Deze transactie blijft onderworpen aan de goedkeuring van de betrokken mededingingsautoriteiten.

PROFIEL

Umicore is een internationale metaal- en materialengroep. Zijn activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd rond vijf bedrijfssectoren : Edelmetaaldiensten, Edelmetaalproducten en Katalysatoren, Nieuwe Materialen, Zink en Koper. Elke bedrijfssector is opgedeeld in verschillende marktgerichte business units.

Umicore legt zich toe op toepassingsgebieden waarvan ze weet dat haar expertise inzake materiaalkennis, scheikunde en metallurgie een verschil kan maken, of dat nu is in producten voor alledaags gebruik of in toepassingen die aan de spits staan van nieuwe, opwindende technologische ontwikkelingen. De allesoverheersende doelstelling van Umicore - duurzame waarde creëren - is gebaseerd op het streven om metalen te ontwikkelen, te produceren en te recycleren op een wijze die in overeenstemming is met haar beleidsverklaring : materials for a better life.

De Umicore Groep beschikt over industriële installaties op alle continenten en levert diensten aan een wereldwijd klantenbestand. De Groep boekte in 2002 boekte een omzet van EUR 3,2 miljard en heeft op dit ogenblik ongeveer 12.500 mensen in dienst.

Bron: Umicore
Provider: Euronext Brussels

EURONEXT Zoek Voorstelling De beursintroductie Andere sites...

Nieuws Koersen Portefeuille Bedrijven Regels Leden

Wettelijke informatie - © EURONEXT BRUSSELS 2001 De noteringen worden vertraagd met 15 minuten