Ingezonden persbericht

a77005a.jpg

Persbericht

Toshiba introduceert de nieuwe generatie Tablet PC s

Toshiba Portégé M200 biedt hogere prestaties, een langere levensduur van de batterij en wordt geleverd met Microsoft Office OneNote 2003

Capelle a/d IJssel, 24 november 2003 Toshiba Information Systems Benelux introduceert de volgende generatie Tablet PC, de Portégé M200. Deze nieuwe Tablet PC biedt een reeks nieuwe mogelijkheden, verbeterde productiviteitstools en een dockingstation met een bijzonder ontwerp. De Portégé M200 bouwt voort op het succes van zijn voorganger, de Portégé 3500 Tablet PC, met geavanceerde draadloze connectiviteit (geïntegreerde Wireless LAN 802.11b en Bluetooth), Intel Centrino mobiele technologie en automatische aanpassing van de oriëntatie van het scherm. Met een innovatief ontwerp en hogere prestaties geeft de Portégé M200 de gebruiker een intuïtievere interface en een natuurlijke, praktische manier om met de computer te werken.

De Portégé M200 biedt aantrekkelijke nieuwe opties voor consumenten en gebruikers in kleine tot grote bedrijven, die het maximum aan gemak en flexibiliteit willen. De nieuwe Tablet PC is tevens aantrekkelijk voor klanten die op zoek zijn naar maximalisatie van de productiviteit, bijvoorbeeld voor automatisering van grote verkoopteams of voor het omzetten van tekst naar digitaal schrift. Net zoals zijn voorganger werkt de Portégé M200 als een gewoon notebook, maar het innovatieve scherm kan roteren en teruggeklapt worden, zodat het door de gebruiker en eventuele omstanders goed bekeken kan worden. Dankzij een roterend scharnier kan de notebook direct in een Tablet PC worden veranderd. De Portégé M200 biedt verder een keur aan invoermethoden: via het toetsenbord, schrijven met een digitale pen en spraakopname.

Het afgelopen jaar heeft de Toshiba Tablet PC steeds aan acceptatie gewonnen vanwege de draagbaarheid, veelzijdigheid en de mogelijkheid om er dingen mee te doen die buiten het bereik van de traditionele PC-applicaties vallen. Gebruikers bij kleine tot grote bedrijven in diverse branches van verzekeringen tot de farmaceutische industrie gebruiken het platform van Toshiba en vinden nieuwe manieren om hun productiviteit tijdens hun gehele werkdag te verhogen, zegt Oscar Koenders, general manager, Toshiba EMEA Computer Systems Marketing Division. De Portégé biedt nieuwe opties, zoals het Tablet Multi Dock dockingstation en de reservepen voor nieuwe toepassingen en beter gebruik van mobiele applicaties.

Revolutionair Docking Station

Het Tablet Multi Dock dockingstation maakt het mogelijk om de Tablet PC in een comfortabele, natuurlijke positie te gebruiken en ook om op het scherm te schrijven terwijl de Tablet PC op het bureau ligt. Het scherm kan eenvoudig geroteerd worden en gebruikers kunnen de kijkhoek aanpassen. Het Tablet Multi Dock heeft een geïntegreerde SlimSelectBay dat een additionele harde schijf of optische schijfeenheid ondersteunt om de opslagcapaciteit uit te breiden, software te downloaden of om back-ups te maken van belangrijke informatie.

De Toshiba Portégé M200 beschikt over een NVIDIA GeForce FX Go5200 grafische controller met 32MB DDR-geheugen. Deze geavanceerde technologie zorgt voor de hoogwaardige grafische prestaties die nodig zijn voor onder meer interactieve multimediapresentaties, videobewerking en het ontwerpen van websites. Deze krachtige grafische accelerator komt de snelheid van Microsoft® Windows® XP Tablet PC Edition uiteraard zeer ten goede.

Naast het 12,1 inch SXGA+ scherm met hoge resolutie beschikt de Portégé M200 over een zogeheten Handtekening Logon die het mogelijk maakt om enkel met de eigen handtekening toegang te verkrijgen tot het systeem.

Verhoogde productiviteit

De Portégé M200 is gebundeld met Microsoft Office OneNote 2003, een applicatie waarmee de gebruiker taken zoals gegevensbeheer, spreadsheetbewerkingen en presentaties effectiever kan afhandelen. Microsoft Office OneNote 2003 geeft zakelijke gebruikers de flexibiliteit van een traditioneel schrijfblok en de Tablet PC, terwijl zij makkelijker notities kunnen maken, ordenen, gebruiken en uitwisselen. Met alle notities op één locatie kunnen gebruikers overal productiever werken, of zij nu aan hun bureau zitten of in vergaderingen, presentaties of brainstormsessies.

Nieuwe definitie van gemak

Andere verbeteringen van de Portégé M200 zijn onder meer pen-enabled programmeerbare knoppen waarmee gebruikers met de Tablet PC-pen eenvoudig een applicatie kunnen opstarten. Verder kunnen gebruikers met één knop-klik iconen, werkbalken en fonts vergroten, wat de herkenbaarheid verbetert en het werken gemakkelijker maakt.

Productspecificatie Portégé M200


· Intel® Centrino" mobile technology

* Intel® Pentium® M processor, 1.60GHz

* Intel® PRO/Wireless 2100 Network Connection 802.11b
* Intel® 855PM Chipset Family

* 12,1 SXGA+ poly-silicon TFT kleurenbeeldscherm (1400 x 1050)
* NVIDIA® GeForce" FX Go5200, 32MB DDR video geheugen
* 256MB RAM (uit te breiden tot 2GB)

* 60GB hard disk drive (5400 rpm)

* Bluetooth"

* V.90 modem, 10/100 Ethernet LAN en Fast Infrarood (IrDA)
* Type II PC Card slot

* Secure Digital" (SD") slot

* Twee USB 2.0 poorten

* 295mm (lengte) x 249mm (breedte) x 33.2mm/36.9mm (hoogte), 2.0 kilogram
· Software


· Microsoft® Windows® XP Tablet PC Edition operating system


· Microsoft® Office OneNote" 2003


· Toshiba ConfigFree" connectivity software


· Symbol Commander

* Opties: Tablet Multi Doc dockingstation en reserve pen
* 3 jaar internationale garantie

* Prijs: ¬ 2.299,- excl. BTW

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, een leverancier van portable computers. Naast notebooks levert de organisatie mobiele en draadloze Pocket PC s, accessoires en mobiele server oplossingen voor de zakelijke en consumentenmarkt. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl

De Computer Systems Division van Toshiba streeft bij de ontwikkeling van haar geavanceerde notebooks, PDA s en servers naar de ultieme vrijheid van werken. Toshiba is toonaangevend fabrikant van mobiele producten uitgerust met WiFi- en Bluetooth-connectiviteit; dé wereldstandaarden voor draadloze systemen op kantoor, thuis en onderweg.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation ontwikkelt informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten en consumentenelektronica voor uiteenlopende markten. Het bedrijf heeft een positie verworven als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd 166.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 47 miljard US$ (2003).