Gemeente Voorburg-Leidschendam


Lintje voor Hans van Zon

Persbericht, Leidschendam-Voorburg 22 november 2003
---

Zaterdag 22 november vierde The Hague District Branch of the Royal Scottish Country Dance Society (RSCDS) haar 45 jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan heeft loco burgemeester mr. E.P. Beimers van Leidschendam-Voorburg aan de heer Hans van Zon een Koninklijke Onderscheiding overhandigd. Hij is benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

Hans van Zon heeft gedurende de 45 jaren van het bestaan van de RSCDS, zonder onderbreking, geheel pro Deo, de functies uitgeoefend van dansinstructeur, secretaris, penningmeester en de redactie gevoerd van het verenigingsorgaan.

Op het hoogtepunt van de vereniging gaf hij twee avonden per week les, thans is dat nog één avond. De speciale dansdagen en bals, voor (oud-)leden en belangstellenden staan altijd onder zijn leiding. Daarnaast zijn onder zijn leiding honderden voorstelling gegeven door het demonstratieteam van de vereniging. Meerdere malen leidde hij groepsreizen naar Schotland. Nog steeds bezoekt hij Schotland (St. Andrews) voor bijscholing enz. Als redacteur (sinds 42 jaar) voert hij a.h.w. een éénmansbedrijf. Het verenigingsblad verschijnt 5 tot 8 maal per jaar.

In 1991 ontving hij van de overkoepelende moederorganisatie uit Edinburgh een erecertificaat en was de eerste Nederlander die deze onderscheiding ontving.