Heuvelrug 9.10 uur

Utrecht 24-11-2003 - Persberichten district Heuvelrug

Rijden onder invloed
WIJK BIJ DUURSTEDE Op maandag 24 november is een vrouw uit Wijk bij Duurstede aangehouden wegens het rijden onder invloed. De 46-jarige vrouw reed om 01.35 uur over de Hordenweg in Wijk bij Duurstede, waar zij werd aangehouden. Bij de blaastest blies zij 655 ug/l. Ze heeft een proces-verbaal gekregen en haar rijbewijs is ingenomen.

Rijden onder invloed
RHENEN Op maandag 24 november werd op de Herenstraat een 30-jarige man uit Achterberg aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man werd langs de kant gezet om 01.22 uur, waarna een blaastest werd afgenomen. Hij blies 490 ug/l en kreeg een rijverbod van 5 uur. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte wegens het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs.

Aanrijding met pony
COTHEN Op zondag 23 november heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Van Lynden van Sandenburgweg in Cothen.

Omstreeks 17.30 uur werd een uitgebroken pony geschept door een 31-jarige man uit Wijk bij Duurstede. Door het verbrijzelen van de ruit, liep de bijrijdster hoofdletsel op. Zij is meegenomen met een ambulance. Het kind dat achterin zat kreeg glas in de ogen, maar kon meteen worden geholpen.

Nadat het dier was geraakt bleef het op het wegdek liggen, waardoor de achterliggende auto ook op het dier inreed. Door de botsing kwam deze auto van een 72-jarige bestuurder uit Zeist op de linkerhelft van de weg terecht, waarna een frontale botsing plaatsvond met de auto van een 48-jarige man uit Wijk bij Duurstede. Zijn 49-jarige vrouwelijke medepassagier uit Wijk bij Duurstede heeft vermoedelijk haar arm gebroken. De pony overleed ter plekke.