Eemland zuid 09.05 uur

Utrecht 24-11-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Man gestoken
AMERSFOORT Op zondag 23 november werd een man met een mes in zijn hand gestoken.

Rond 18.00 uur werd bij een woning aan de Hooglandseweg-Noord aangebeld. De 71-jarige bewoner zag dat een man bij de voordeur stond. De man sprak de bewoner aan en vroeg hem iets over een fiets. De bewoner zei van niets te weten, waarna de man een mes pakte, de bewoner bedreigde en geld van hem eiste. De bewoner vluchtte zijn woning in en probeerde de deur dicht te doen. De verdachte wist dat te voorkomen. Er ontstond een schermutseling tussen beiden, waarbij de Amersfoorter door het mes een wond aan zijn hand opliep. De Amersfoorter wist binnen een slagvoorwerp te pakken, waarna de verdachte eieren voor zijn geld koos en zonder buit vluchtte.

Het slachtoffer is naar het Lichtenbergziekenhuis gegaan. Daar is de verwonding aan zijn hand gehecht.

De verdachte was een licht getinte man, ± 1.75 meter, 18 21 jaar, normaal postuur, donker achterovergekamd haar. Hij zag er verzorgd uit en had een donkere lederen jas aan. Hij sprak Nederlands met een accent.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Alcoholcontrole
LEUSDEN De politie heeft op zondagmiddag 23 november tussen 16.30 uur en 17.15 uur op de Appelweg een alcoholcontrole gehouden.

Een tiental bestuurders moest een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Onder invloed tegen boom
AMERSFOORT Op zondag 23 november reed een automobilist tegen een boom. De man bleek teveel te hebben gedronken.

Rond 08.30 uur zag een politieman in zijn vrije tijd dat op de Laan 1914 een automobilist tegen een boom was gebotst. De automobilist was vanaf de Rondweg zuid de Laan 1914 opgereden. Echter in plaats van de bocht te nemen, reed de automobilist rechtdoor en botste tegen een boom. De bestuurder, een 29-jarige man uit Amersfoort, raakte bij de aanrijding niet gewond. De politieman waarschuwde zijn collegas.

Bij het opnemen van de aanrijding constateerden politiemensen dat de Amersfoorter naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 740 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole
AMERSFOORT De politie heeft op zondag 23 november van 14.30 uur tot 16.30 uur op de Daam Fockemalaan een alcoholcontrole gehouden. Eén bestuurder had teveel gedronken.

In totaal 123 bestuurders moesten een blaastest afleggen. 122 Daarvan bliezen een P (Pass) en hadden dus niet (teveel) gedronken. Een 59-jarige automobilist uit Leusden, blies een A (Alarm) en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 320 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Hij kreeg een boete van 190,- en een rijverbod van twee uur.