Politie Limburg-Zuid

Vechtpartij naar aanleiding van een onzerzoek in een woning

Sittard-Geleen-Born 24-11-2003 - Omdat het vermoeden bestond dat zich in een woning aan de Morgenstraat in Sittard verdovende middelen bevonden, stelde de politie daar op vrijdag 21 november 2003, omstreeks 17.00 uur, een onderzoek in. Op dat moment bevonden zich in die woning drie vrouwen en twee mannen.

Omdat één van de mannen (niet zijnde een bewoner) lastig werd en zich met de zaak wilde bemoeien, werd hij naar buiten gedirigeerd. Op het moment dat de politie de woning wilde doorzoeken, kwam de buitengeplaatste man terug met in zijn kielzog nog drie mannen.

Het viertal viel de politiemensen aan waarbij hard geslagen en geschopt werd. Er ontstond een flinke vechtpartij waardoor de politie pepperspray en de wapenstok moest gebruiken. In het tumult wisten alle aanwezigen te ontkomen op twee mannen na die aangehouden werden.

Inmiddels hadden zich ongeveer 150 buurtbewoners op straat verzameld en ontstond zon broeierige sfeer in de richting van de politie dat assistentie gevraagd werd van de collegas uit Heerlen en Maastricht. Een vijftiental politieautos kwam daarop ter plaatse. Ze hoefden niet op te treden.

In de woning werd een nog onbekende hoeveelheid harddrugs, een weedplantage en een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Eén van de agenten raakte gewond aan een oor en moest naar het ziekenhuis in verband met een drietal hechtingen. In de loop van de avond kon nog een verdachte worden aangehouden. De drie aangehouden mannen zijn 26-24 en 24 jaar oud. De politie stelt een verder onderzoek in waarbij meerdere aanhoudingen niet uitgesloten worden.