Politie Limburg-Zuid

Achtervolging n.a.v. alcoholcontrole, verdachte aangehouden

Kerkrade 24-11-2003 - In de nacht van zaterdag 22 november 2003 op zondag 23 november 2003 werd in Kerkrade op de Vauputsweg en de Kaalheidersteenweg een alcoholcontrole gehouden.

In totaal moesten 227 bestuurders een blaasproef ondergaan. Daarvan bleken 8 bestuurders teveel alcohol gedronken te hebben. De promillages lagen tussen 0,6 en 2,12. Van drie bestuurders werd hun rijbewijs ingevorderd.

Tijdens de controle moest een 28-jarige Heerlenaar om 03.20 uur op de Vauputsweg een blaasproef ondergaan. Toen de proef aangaf dat de man teveel gedronken had en voor verder onderzoek meemoest naar het politiebureau, trok hij met piepende banden op en maakte zich uit de voeten. Een agent moest aan de kant springen om niet overreden te worden. Er ontstond een wilde achtervolging door diverse straten van Kerkrade en Heerlen waarbij zeer hoge snelheden bereikt werden, door rood licht gereden werd en tegen het verkeer ingereden werd. Tijdens de vlucht moesten diverse tegemoetkomende bestuurders uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Bij de T-kruising Winckelen-Peter Schunckstraat in Heerlen, verloor de bestuurder de controle over zijn voertuig en kwam op het trottoir tot stilstand. Op het moment dat hij uit de auto wilde springen, kon hij worden aangehouden. In zijn auto werd een geringe hoeveelheid XTC en cocaïne aangetroffen.

De verdachte bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,03. Verder bleek hij de afgelopen drie jaar reeds zes keer eerder bekeurd was voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.