Politie Hollands Midden
Datum: 24 november 2003

(


Onder invloed Noordwijk

De politie heeft zondag 24 november rond 01.30 uur een 39-jarige man uit Pijnacker aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden op de Beeklaan waar ze hem ter controle een stopteken gaven. Hier gaf de verdachte pas gehoor aan op het Bonnikeplein. De ademanalyse wees 465 ug/l uit. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vier uur.


Automobilist rijdt fietser aan Hillegom

Een 22-jarige automobilist uit Hillegom reed op zaterdag 22 november rond 07.45 uur op de Hoofdstraat een 17-jarige plaatsgenoot aan. De automobilist hield niet voldoende rechts op de weg en reed tegen de jongen op de fiets aan. De jongen werd met diverse verwondingen overgebracht naar het LUMC. De automobilist werd aan een alcoholcontrole onderworpen. De uitslag daarvan was 410 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op.


Automobilist moet rijbewijs inleveren Hillegom

Een 35-jarige automobilist uit Hillegom heeft op zaterdag 22 november zijn rijbewijs moeten inleveren bij de politie. Agenten zagen dat de automobilist rond 02.00 uur op de Prins Hendrikstraat een gesloten verklaring inreed en controleerden de man. De agenten constateerden alcoholgebruik en hielden de man aan. Een aan het bureau gehouden controle op het gebruik van alcohol gaf als uitslag 655 ug/l. (limiet 220 ug/l.) Naast het inleveren van zijn rijbewijs kan de verdachte een proces-verbaal tegemoet zien.


Motorrijdster loopt schouderletsel op Lisse

Een 29-jarige vrouw uit Leiden botste op vrijdag 21 november rond 19.25 uur met haar motor tegen een vluchtheuvel in de Heereweg. Dit gebeurde tijdens een inhaalmanoeuvre. De motorrijdtster werd met schouderletsel overgebracht naar het LUMC.


Politie houdt geweldpleger aan Noordwijk

De politie hield op zondag 23 november rond 01.40 uur in een uitgaansgelegenheid aan De Grent een 21-jarige man uit Leidschendam aan. De verdachte mishandelde in de uitgaansgelegenheid een 18-jarige jongen uit Noordwijk. Hij sloeg deze in het gezicht en het op het achterhoofd. Duw en trekwerk ging aan het incident vooraf. De verdachte werd na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer heengezonden.


Onder invloed Leiden

De politie heeft in de nacht van zondag 23 op maandag 24 november een 20-jarige man uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed. De agenten zagen hem langzaam over de Langegracht rijden en besloten hem voor controle te laten stoppen De ademanalyse wees 615 ug/l uit. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 7 uur.


Snelheidscontroles Hazerswoude-Rijndijk

De politie heeft vrijdag 21 november in de avonduren en vroege nacht en zondag 23 november in de middaguren snelheidscontroles gehouden op de N11 in beide richtingen. Het betrof radarcontroles. Vrijdag zijn 200 snelheidsovertredingen geconstateerd. Op zondag reden 52 mensen te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 149 km/uur. Op de N11 geldt een maximumsnelheid van 100 km/uur en op de kruisingsvlakken een snelheid van 70 km/uur. Ook controleert de politie regelmatig op de N11 bij Bodegraven waar vanwege de wegwerkzaamheden een maximumsnelheid van 50 km/uur geldt.


Automobilist moet rijbewijs inleveren Nieuwkoop

Een 31-jarige automobiliste uit Zevenhoven heeft op zaterdag 22 november haar rijbewijs moeten inleveren bij de politie. De vrouw werd rond 00.50 uur op de Nieuwveenseweg door agenten gecontroleerd. De agenten constateerden alcoholgebruik. Een aan het bureau gehouden controle op het gebruik van alcohol gaf als uitslag 770 ug/l. (limiet 220 ug/l.) Naast het inleveren van haar rijbewijs kan de verdachte ook nog een proces-verbaal tegemoet zien.


Automobilist moet rijbewijs inleveren Alphen aan den Rijn

Een 46-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn heeft op vrijdag 21 november zijn rijbewijs moeten inleveren bij de politie. De man was rond 22.55 uur op het Marsdiep tegen een geparkeerde auto gereden en daarna doorgereden. Een aan het bureau gehouden controle op het gebruik van alcohol gaf als uitslag 900 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Naast dat hij zijn rijbewijs moest inleveren kan de verdachte ook nog een proces-verbaal tegemoet zien.


Politie stelt onderzoek in naar woninginbraken Reeuwijk

De politie is een onderzoek begonnen naar vier woninginbraken. Deze vonden plaats in de avond van zaterdag 22 november in een woning aan de Van der Veenstraat en de Nieuwdorperweg en in de avond van zondag 23 november in een woning aan de Rembrandstraat en de Thorbeckelaan. Er werden jasssen, sierraden, een radio, een video, een dvd-speler, gestolen.


Politie moet verdachten weer laten lopen Gouda

De politie hield op vrijdag 21 november rond 15.50 uur op de Gravin Beatrixstraat twee uit Den Haag afkomstige mannen aan. De politie kreeg een melding van buurtbewoners dat de twee van 21 en 17-jaar, opvallend veel belangstelling hadden voor woningen. Het verhoor van de twee verdachten leverde onvoldoende bewijs op om ze nog langer vast te houden. De politie besloot daarop de twee weer op vrije voeten te stellen.


Politie stelt onderzoek in naar geweldsmisdrijf Gouda

De politie is een onderzoek begonnen naar een geweldsmisdrijf dat zich op zaterdag 22 november rond 16.45 uur bij een bedrijf aan de Goudkade afspeelde. In verband met dit onderzoek hield de politie een 37-jarige man uit Gouda en een 58-jarige man uit Rotterdam aan. Beide verdachten worden dinsdag 25 november bij justitie in Den Haag voorgeleid. Het incident ontstond nadat de Gouwenaar op een winkeldiefstal werd betrapt. Hij zou daarbij een medewerker en de bedrijfsleider, de aangehouden man uit Rotterdam, met een mes hebben bedreigd. De Gouwenaar deed op zijn beurt aangifte bij de politie dat hij door de bedrijfsleider met een ijzeren staaf op het hoofd was geslagen en daardoor een snee in het voorhoofd opliep.

Automobilist moet rijbewijs inleveren Schoonhoven
Een 23-jarige automobilist uit IJsselstein heeft op zondag 23 november zijn rijbewijs moeten inleveren bij de politie. De man trok door zijn rijgedrag de aandacht van surveillerende agenten. De agenten controleerden hem en constateerden alcoholgebruik. Aan het bureau gaf de ademanalyse de uitslag; 685 ug/l. ( limiet 220 ug/l.). Naast het inleveren van zijn rijbewijs kan de verdachte ook nog een proces-verbaal tegemoet zien.



Alcoholcontrole Haastrecht

De politie heeft tijdens een alcoholcontrole op 23 november aan de Provincialeweg West een 55-jarige vrouw uit Oudewater aangehouden. Zij bleek een ademalcoholgehalte van 360 ug/l te hebben. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Zij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van drie uur.

Vechtpartij Reeuwijk
De politie heeft in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 november enkele aanhoudingen verricht na een vechtpartij aan de Buitenomweg. Omstreeks 02.00 uur werd melding gedaan van een vechtpartij tijdens een feest bij een sportvereniging. Ter plaatse bleek dat een groep personen op het terrein van de sportvereniging met elkaar in gevecht was waarbij geslagen en geschopt werd. Op het terrein werd een 16-jarige jongen uit Bodegraven aangehouden. Toen de politie een tweede persoon, eveneens een 16-jarige uit Bodegraven, wilde aanhouden bemoeide een aantal personen zich met de aanhouding. Hierna ontstond een gespannen sfeer waarna de groep werd gesommeerd het terrein te verlaten. Een groot deel van de aanwezigen voldeed aan de vordering, maar deze groepeerden zich opnieuw bij de uitgang. Pas na enkele keren vorderen verliet een aantal personen uiteindelijk het terrein. Op aangeven van een aantal personen heeft de politie nog twee mannen van 17 en 18 jaar uit Bodegraven aangehouden. De politie heeft uiteindelijk diverse eenheden en een politiehond ingezet waarna even voor 03.00 uur de rust was gewederkeerd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze toedracht van de vechtpartij. Tot nu toe zijn er vier aangiften gedaan. Een aantal personen liep letsel op in het gezicht. Een 21-jarige Gouwenaar liep een hersenschudding op. De verdachten zijn na verhoor in verzekeringgesteld.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --