Ingezonden persbericht

Persbericht

Oracle benoemt director market development healthcare

Oracle Nederland heeft drs. Otto M. van der Tang aangesteld als director market development healthcare. Van der Tang gaat zich richten op het verder ontwikkelen en uitbreiden van Oracle s activiteiten binnen de gezondheidszorg. Met de komst van Van der Tang haalt Oracle jarenlange kennis en ervaring op dit gebied in huis.

Otto van der Tang was sinds 2001 managing director bij 2Cure Medical Information Services. Voorheen was hij onder andere vice president bij Baan Company, algemeen directeur van Hiscom en algemeen directeur van de Coöperatie DIV (het huidige Getronics Care Services). Van der Tang heeft dan ook ruime ervaring opgedaan in het opbouwen van gerichte software en service activiteiten voor onder meer de gezondheidszorg.

"De gezondheidszorg in Nederland staat voor een periode van grote veranderingen, waarbij verhoging van de kwaliteit van zorg gepaard zal moeten gaan met het beheersen van de kosten van zorg. Dit kan alleen bereikt worden door de patiënt en de informatie over de patiënt centraal te stellen in het zorgproces", aldus Otto van der Tang.

"Oracle heeft besloten wereldwijd te investeren in de gezondheidszorg door het introduceren van specifieke producten voor de zorgsector, waaronder Oracle s Healthcare Transaction Base (HTB), een integraal platform waarmee o.a. intramuraal (binnen een zorginstelling) en transmuraal (tussen zorginstellingen) een Elektronisch Patiënten Dossier kan worden opgebouwd. Zo kan daadwerkelijk gestuurd worden op zowel kwaliteit als kosten van zorg. Oracle zal een actieve rol spelen bij het ondersteunen van zorgorganisaties op lokaal, regionaal en nationaal niveau om hun doelstellingen te realiseren. Ik zie ernaar uit hieraan in het team een bijdrage te leveren", vervolgde van der Tang.

Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.