Politie Groningen

Persberichten maandag 24 november 2003

Provincie Groningen 24-11-2003 -

Veendam/Mensingeweer: snelheidscontrole:
De politie heeft zondagmiddag snelheidscontrole gehouden op de N33 nabij Veendam en op de Hoofdstraat (N361) in Mensingeweer. In Veendam werd van 2250 voertuigen de snelheid gemeten. Tweeëntwintig bestuurders kregen een bekeuring omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 128 km per uur. Op de controle plek mag 100 worden gereden. In Mensingeweer werd 953 voertuigen de snelheid gemeten. Daarvan reden er 112 harden dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 108 km.

Leek: automobilist onder invloed
Op het Julianaplein in Groningen heeft de politie zondagavond een 37-jarige automobilist uit Heerenveen aangehouden. De man werd ter hoogte van Leek door een patrouille van de Koninklijke Marechaussee gesignaleerd toen hij met hoge snelheid in de richting van Groningen reed. De man kon op het Julianaplein worden staande gehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van
1.25 promille werd gemeten. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 5½ uur opgelegd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed.

Veendam: bromfietsster gewond; politie zoekt getuigen
Een 33-jarige vrouw uit Veendam is maandagmorgen gewond geraakt toen ze met haar brommer kwam te vallen aan de Vredenlustlaan in Veendam. De vrouw reed in de richting van Muntendam toen haar een witte bestelbus, vermoedelijk met het opschrift GTI, tegemoet kwam. De bestuurder van de bus hield niet voldoende rechts en gebruikte de binnenbocht. De bromfietsster schrok en om een aanrijding te voorkomen week ze uit. Ze kwam daarbij te vallen en liep diverse kneuzingen op. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen. Een achter haar rijdende vrouw op de fiets kon een botsing met de bus ook ternauwernood voorkomen. Ze bleef echter wel op de been. De bestuurder van de bus reed na het ongeval door. Het ongeval werd via 112 gemeld door een rijschoolhouder. Die reed in een groene auto. Zijn persoonsgegevens zijn echter niet bekend. Ook is niet bekend wie de fietsende vrouw is, die ook bijna door de bestelbus werd aangereden. De politie wil voor een getuigenverklaring graag met deze mensen in contact komen. Ook andere getuigen die het ongeval hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie in Veendam, telefoon: 0900 8844.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Herebrug werd een 24-jarige automobilist uit Uithuizen zondagnacht gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man viel de agenten door zijn rijgedrag op. Hij blies een promillage van 1.1 en kreeg een proces-verbaal met een rijverbod.

Groningen: automobiliste (39) raakt van de weg af
Op de A7 ter hoogte van de afslag Hoogkerk raakte een 39-jarige automobiliste uit Groningen zondagmiddag van de weg af. De vrouw verklaarde onwel geworden te zijn en raakte de vangrail om vervolgens aan de rechterkant van de rijbaan te raken. Zij werd voor observatie naar het ziekenhuis gebracht. Haar auto werd weggesleept.

Groningen: drie autos botsen op Beneluxweg
Door plotseling te remmen bij het zien van een waarschuwingsbord voor verkeerslichten op de Beneluxweg veroorzaakte een 84-jarige automobilist uit Katwijk zondagmiddag een kleine kettingbotsing. De achter haar rijdende 67-jarige automobilist uit Groningen kon niet tijdig remmen en de daar achter rijdende 56-jarige automobilist uit Middelstum botste daarna tegen de Stadjer aan. Twee inzittende vrouwen van de laatste twee autos werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Beide autos waren totaal vernield na de aanrijding en werden samen met de auto van de Katwijkse weggesleept. De weg werd in verband met de hulpverleningswerkzaamheden zon een en half uur gestremd en het verkeer ter plaatse omgeleid.

Groningen: aanrijding op kruising Friesestraatweg met Metaallaan Op de kruising van de Friesestraatweg met de Metaallaan botsten zaterdagnacht een 51-jarige automobilist uit Joure tegen een 33-jarige automobiliste uit Groningen aan. Het vermoeden is dat de man uit Joure door het rode licht is gereden. De politie doet hier nog nader onderzoek naar. De vrouw werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: verdachte straatroof op vrije voeten
Onderzoek naar een zaterdagnacht op de Grote Markt aangehouden 17-jarige verdachte van een straatroof op de Hippocrateslaan heeft opgeleverd dat de jongeman op vrije voeten werd gesteld. De jongeman bleek niet meer als verdachte te gelden en is direct in vrijheid gesteld.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Friesestraatweg (N355, 80 km) werd zondagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 869 voertuigen reden er 19 te snel. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km per uur. Met de lasergun werd zondag op de ringweg (Plataanlaan en Beneluxweg) gecontroleerd. Er werden zeven voertuigen betrapt die meer als 30 km per uur te hard reden (limiet 70 km per uur). Hoogste overtreder reed 115 km per uur. Op de Kerklaan werd zondag een verlichtingscontrole gehouden. Van de 28 gecontroleerde fietsers reden er 7 zonder verlichting. Zij kregen een bekeuring.