STICHTING DE OPKIKKER

Nederlandse sterren nomineren Kindervrienden van het Jaar

Almere, 24 november 2003, stichting De Opkikker, gevestigd te Almere Haven, heeft in samenwerking met FoxKids een nieuwe jaarlijks uit te reiken prijs in het leven geroepen namelijk: de Kindervriend van het Jaar.

Stichting De Opkikker is een CBF gecertificeerde organisatie die voornamelijk met vrijwilligers werkt en als doel heeft het organiseren van verwendagen voor gezinnen waarvan een van de kinderen langdurig behandeld wordt in een met de stichting samenwerkend ziekenhuis. De Opkikker heeft sinds haar oprichting in 1995 al ruim duizend gezinnen een verwendag aangeboden. Een dag prinses, fotomodel of bankdirecteur zijn, vliegen in een luchtballon, bezoek aan een pretpark, karten niets is te gek, De Opkikker regelt het. Even weg uit de dagelijkse realiteit. Ruim 3000 contacten zijn De Opkikker inmiddels behulpzaam om deze unieke dagen mogelijk te maken, vaak belangeloos. Juist voor hen, maar ook voor andere kindervrienden die zich langdurig inzetten voor grote groepen kinderen in een achterstands situatie is deze prijs in het leven geroepen. Bekende Nederlanders prijzen hun genomineerde kandidaat vol overtuiging aan door middel van korte filmpjes op FoxKids. De kijkertjes kunnen via internet hun stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat. Degene met de meeste stemmen mag zich vervolgens Kindervriend van het Jaar noemen. Voor stichting De Opkikker zijn alle kandidaten echte winnaars, zij leveren een aanzienlijke inspanning om hun zieke medemensjes het naar de zin te maken.

Wendy van Dijk winnares van de Gouden Televizierring nomineert Michel Bleekemolen, hij stelt al jarenlang zonder enige tegenprestatie zijn kartbanen en (aangepaste) karts ter beschikking aan stichting De Opkikker, toont grote betrokkenheid bij de gezinnen en zet zich tevens in algemene zin in voor het verbeteren van de verkeersveiligheid, ook voor de kleine medemens.

Ernst, Bobbie en de rest nomineren Eric Herdes, hij is werkzaam in het VU ziekenhuis te Amsterdam op de polikliniek. Onderhoudt contacten met zijn patiëntjes op een zeer betrokken manier, geeft prikken als de beste, en de kleine patiëntjes lopen weg met hem.

Hans Klok nomineert Berry van Wijk (Merlin), deze Amsterdamse marktkoopman, clown, goochelaar en entertainer treedt vele malen per jaar belangeloos op voor zieke, gehandicapte en andere kinderen in een achterstands situatie. Een telefoontje naar deze zeer betrokken goochelclown is voldoende. Hij legt zijn werk neer en gaat onderweg naar degene die hard toe is aan een lach.

Kim-Lian van der Meij nomineert Marijke Sentges. Deze moeder van twee kinderen die de ziekte van Duchenne hebben, heeft stichting On Wheels opgericht. Een prachtig initiatief waar inmiddels vele patiënten met een spierziekte profijt van hebben. Een rolstoelbus, vakantiecamper geschikt voor rolstoelen, een aangepast chalet, een rolstoelhockey vereniging niets is Marijke te gek. Inmiddels maken vele patiënten van deze faciliteiten gebruik en genieten.

De popgroep Chipz nomineert Joop Janschik. Deze betrokken opa is het aanspreekpunt van het Motor Begeleidings Team. Dit MBT begeleidt toertochten en evenementen. Het geld wat hiermee verdiend wordt schenkt het MBT aan tal van kleinschalige Goede Doelen in Nederland. Hiernaast staat de gehele groep motorrijders (200) tot de beschikking van stichting De Opkikker en alle andere goede doelen die een beroep op hen doen. Joop regelt, niets is teveel en voor stichting De Opkikker is hij er altijd bij.

Kortom alle kandidaten stuk voor stuk echte Kindervrienden, allemaal winnaars maar de kijkertjes van FoxKids zijn de uiteindelijke beslissers. Stem op je favoriete kandidaat via www.foxkids.nl en maak ook nog kans op leuke prijzen.

Nadere informatie over stichting De Opkikker is te vinden op www.opkikker.nl

Note: voor inlichtingen en/of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met stichting De Opkikker, tel. 036-5386660, e-mail: opkikker@hotmail.com Contactpersoon Ruud F.J. Sliphorst

24 nov 03 10:15