Stad Utrecht 09.30 uur

Utrecht 24-11-2003 - Persberichten districten stad Utrecht

Straatroof
UTRECHT Op de Vasco da Gamalaan vond in de nacht van zondag 23 op maandag 25 november een straatroof plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 18-jarige vrouw uit Utrecht zat omstreeks 00.05 uur in een bushokje aan de Vasco da Gamalaan te wachten op de bus en te bellen met haar GSM. Vanuit de richting van het Winkelcentrum Kanaleneiland kwamen twee jongens op een scooter aanrijden. Een van de jongens stapte af en kwam op de vrouw toelopen. Plotseling griste hij de telefoon uit haar handen en rende richting zijn maat in het kwaad. Samen reden de jongens weg in de richting van de Europalaan.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Man aangehouden voor verwisselen van autoband
UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 23 op maandag 24 november een man aangehouden voor het stelen van een autoband.

Omstreeks 00.10 uur werd de politie gebeld door een getuige die zag dat een onbekende man een wiel van een geparkeerd voertuig aan het stelen was. Ter plaatse trof de politie een voertuig aan waarvan één wiel was weggenomen. De getuige had een kenteken van het voertuig van de verdachte genoteerd.

De politie is naar de woning gegaan en trof daar een 36-jarige man aan. De man had nog zwarte handen van het stelen van het wiel. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier gaf hij toe de diefstal gepleegd te hebben.

Getuigen gevraagd zich te melden
UTRECHT De recherche van het politiedistrict Paardenveld vraagt naar aanleiding van een gewapende overval op het Benzinestation aan de Pieter Nieuwlandstraat getuigen zich te melden. Een 22-jarige pompbediende van een tankstation aan de Pieter Nieuwlandstraat werd zaterdagavond om 19.30 uur door vermoedelijk 2 of 3 mannen overvallen.
De politie heeft al een aantal getuigen gesproken, maar is op zoek naar een aantal personen die ten tijde van de overval in het benzinestation aanwezig waren. Heeft u informatie, belt u dan met het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Alcoholcontrole
UTRECHT Zondagavond heeft de politie op de Nobelstraat een alcoholcontrole uitgevoerd.
In anderhalf uur tijd werden in totaal 92 personen gecontroleerd. Hiervan bleek na de eerste blaastest dat drie personen te veel gedronken hadden. Op het bureau wees de ademanalyse respectievelijk 510, 425,en 250 ug/l uit. Tegen de bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt en een rijverbod uitgereikt