Lekstroom 10.20 uur

Utrecht 24-11-2003 - Persberichten district Lekstroom

Zinloos geweld
NIEUWEGEIN - Een 19-jarige jongen uit Nieuwegein werd in de nacht van zaterdag op zondag rond middernacht in elkaar geslagen door een groep jongens.
De jongen fietste over het fietspad van de Weg naar de Poort richting IJsselstein toen hij werd ingehaald door een groep jongens en meiden. Hij werd geslagen en geschopt waarna hij buiten bewustzijn raakte. Toen hij bijkwam, was de groep verdwenen. De jongen moest behandeld worden in het ziekenhuis. Hij had onder andere letsel aan zijn hand en aan zijn hoofd. Het is niet duidelijk waarom tegen de jongen geweld is gebruikt.
De politie zoekt getuigen van dit misdrijf. U wordt verzocht te bellen met de recherche van district Lekstroom in Nieuwegein, via telefoonnummer 0900-8844.
Ook kunt u gebruik maken van de speciale Meld Misdaad Anoniem lijn, 0800-7000. U kunt hier anoniem uw verhaal kwijt.

Diefstal uit sporthal
NIEUWEGEIN Aan de Vredebestlaan zag een getuige zondag rond 14.45 uur enkele jongeren met goederen uit de sporthal lopen. De politie werd ingeschakeld en de verdachten achterhaald. Omdat zij verschillende verhalen vertelden, gingen zij mee naar het politiebureau. Daar bleek dat een 13- en 12-jarige jongen uit Nieuwegein de sporthal waren ingegaan en spullen uit de kasten hadden gehaald. Het tweetal komt voor een Halt-straf in aanmerking.

Verdachte autodief
NIEUWEGEIN Aan de Kribbemonde zag een getuige dat een jongen zich verdacht ophield in een auto. De man volgde vervolgens deze jongen, belde de politie en wist ook nog eens de eigenaar van de auto inmiddels te waarschuwen. Bij de tramhalte Hoog Zandveld kon de jongen worden beetgepakt en aan de politie worden overgedragen. De 19-jarige Utrechter bekende dat hij de autoradio had gestolen.