Politie Drenthe

Maandagmorgen 24-11-03

Assen 24-11-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Onder invloed

ASSEN - Twee medewerkers van de Marechaussee kwamen zondagavond rond 18.40 uur met een 23-jarige bestuurder van een personenauto aan het politiebureau. De bestuurder uit Assen bleek te veel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse blies de man 450 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
EMMEN - Een 43-jarige bestuurster uit Emmen werd zondagnacht rond 1.30 uur aangehouden wegens het rijden onder invloed. De vrouw reed met veel lawaai over de Wolfsbergerweg, omdat ze twee lekke achterbanden had. De vrouw werd meegenomen naar het bureau waar ze 660 ugl. blies. Haar rijbewijs werd ingevorderd. De auto werd afgesleept.

Processen-verbaal uitgeschreven tijdens surveillance MEPPEL - Tijdens een surveillance werden zondagavond in de omgeving van Meppel diverse processen-verbaal uitgedeeld. Eén fietser ontving een verbaal voor het rijden zonder licht, vier mensen voor het parkeren in een woonerf (aan de André Idserdalaan, de Jan Mankeshof en de Hugo van Schaiklaan). Een andere bestuurder kreeg een proces-verbaal wegens het parkeren op het trottoir.

Politie onderzoekt woninginbraak
SMILDE - De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak aan de Lijsterstraat. Zondagnacht tussen 0.00 uur en 6.00 uur hebben onbekenden onder meer een televisie, videorecorder en meerdere DVDs meegenomen. Het schadebedrag is nog onbekend. Men is via een raam binnengekomen. De 45-jarige bewoner doet aangifte.

Eenzijdige aanrijding bromfietser
ASSEN - Zondagmiddag rond 15.00 uur vond er een eenzijdige aanrijding plaats op de Zeilmakerstraat. Een 17-jarige bromfietser uit Assen kwam in de berm terecht en raakte een lantaarnpaal. Het meisje is ter controle overgebracht naar het Wilhemina Ziekenhuis in Assen. Haar 17-jarige broer, die achter op de bromfiets zat, had een klein wondje aan zijn been. De bestuurster droeg geen helm. Het meisje had als gevolg van de aanrijding onder meer een kapotte kies, een hersenschudding en een gekneusde rib.

Snelkraak
ASSEN - De politie kreeg zondagavond rond 22.30 uur een melding binnen van een getuige van een snelkraak bij een bedrijf aan de Oude Molenstraat. Bij het pand aangekomen trof die politie niemand meer aan. Uit het pand werden onder meer enkele laptops en een flatscreen weggenomen. De totale verkoopwaarde bedraagt ongeveer 3000,- De eigenaar, een 45-jarige inwoner van Assen, doet aangifte.

Inbraak bedrijf: computers gestolen
MEPPEL - In een bedrijf aan de Eekhorstweg is tussen vrijdagavond en maandagmorgen ingebroken. Er werden ongeveer 16 computers meegenomen. Het schadebedrag is nog onbekend. De inbrekers zijn binnengekomen door een ruit te vernielen. De 40-jarige eigenaar deed namens het bedrijf aangifte.

Mannen met drugs aangehouden
EMMEN - Een 28-jarige en een 49-jarige man (woonplaats onbekend) zijn zondagavond rond 23.45 uur aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De beide mannen reden in een personenauto op de Hondsrugweg. In de auto lag onder meer een VISA-kaart die gestolen bleek te zijn. Bovendien trof de politie een grote hoeveelheid injectienaalden en spuiten aan, buisjes met poeder en buisjes met vloeibare stoffen. De politie stelt een onderzoek in. De verdachten zitten nog vast voor verhoor.

Man aangehouden bij brandje
EMMEN - Een 47-jarige man uit Emmen is maandagnacht rond 2.00 uur aangehouden wegens overlast. De politie assisteerde de brandweer bij het blussen van een brandje in een slooppand aan de Warmeerweg. De verdachte gedroeg zich agressief tegenover de brandweermannen en bij het zien van de politie, keerde hij zich tegen de agenten. Hij schreeuwde en wilde in gevecht met hen. Nadat de man meerdere malen werd verzocht naar huis te gaan en hij geen gehoor gaf aan dit verzoek, is hij aangehouden. Bij het overbrengen van de man naar het bureau heeft hij een agent geschopt. De man, die onder invloed van alcohol was, is ingesloten.

Woningbrand
ASSEN - De politie en brandweer kregen zondagavond rond 23.20 uur een melding binnen van een woningbrand aan de Riklanden. De brand woedde in de woonkamer, maar was nog net geen uitslaande brand. De bewoners stonden al buiten toen de hulpverleners arriveerden. Ook andere omwonenden werden door de politie gewaarschuwd. De brandweer wist de brand beperkt te houden tot de woonkamer, echter de gehele woning had water- en roetschade. Een sigaret in de prullenbak is mogelijk de oorzaak van de brand. De bewoners zijn met ademhalingsmoeilijkheden naar het Ziekenhuis in Assen vervoerd. Na onderzoek mochten zij weer naar huis.

Ramona Venema verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur. Telefoonnummer 0592-361268.