Gemeente Doorn


Openbare werken

Onderhoud wegen

Om scheuren en gaten in de asfaltverhardingen te repareren wordt aan een aantal wegen vanaf maandag 24 november onderhoud gepleegd. Het gaat hierbij om de volgende wegen: O. Arnhemse Bovenweg t.h.v. Karel Doormanlaan; Domproostlaan thv Padland; Amersfoortseweg fietspad zijde O.A.Begraafpl.; Van Nagelllaan; Sitiopark; Schoonoordselaan; Sitiolaan; Buurtweg-Postweg thv inrit Schoonoord; Beaufortweg, thv Wijngaardsesteeg; . Frans Halslaan; Wilhelminaweg; Woestduinlaan; IJskelderlaan-Dorpsstraat; Sparrenlaan; Amersf. weg fietspad O-zijde; Jan Steenlaan; Boswijklaan; Splitsing Langbroekerweg-Beaufortweg.

Om de overlast tot een minimum te reduceren, wordt gestreefd naar een zo kort mogelijke uitvoeringsperiode. De werkzaamheden zullen circa anderhalve week in beslag gaan nemen. Op de doorgaande wegen zal op de splitsing Langbroekerweg, ter hoogte van de Beaufortweg gedurende twee dagen en op de Oude Arnhemse Bovenweg, ter hoogte van de Karel Dormanlaan gedurende één dag overlast worden ondervonden, de werkzaamheden op de overige locaties zullen niet langer dan één dag in beslag nemen.
Voor informatie kunt u terecht bij de heer E.C. Beumer, tel. nr. 0343-473137.

Schoonmaken en inspecteren riool

Vanaf 24 november 2003 zullen in de gemeente Doorn weer werkzaamheden aan het riool plaats vinden. Het riool wordt schoongemaakt en geïnspecteerd met behulp van een rijdende camera. De verwachting is dat deze werkzaamheden ongeveer 2 weken gaan duren.

Planning.

Er wordt gestart op maandag 24 november 2003 (week 48) . Men gaat beginnen in de Kampweg e.o.( gedeelte Vossenweg tot aan de Amersfoortseweg), tevens worden de volgende riolen gereinigd en geïnspecteerd:

* Kampdwarsweg, Fré Domissenhof, Simon Vestdijkhof, Kerklaan, Kortenburglaan, Boslaan , Montroselaan en Vita Novalaan.

Hierna het gedeelte:

* Kampweg (Gezichtslaan- Vossenweg) met een gedeelte van de Vossenweg tot de Heuvelweg;

Vervolgens:

* Berkenweg en Drift vanaf de Beatrixlaan tot aan S. van der Oyelaan met een gedeelte van de Ludenlaan (Rembrandtlaan - Berkenweg) en de Kampweg (Berkenweg - Koninginneweg);

Tot slot:

* Woestduinlaan vanaf de Oude Arnhemse Bovenweg tot aan de Driebergsestraatweg en een gedeelte van de Ludenlaan (Woestduinlaan - Jan Steenlaan).

De straten zullen niet worden afgesloten. Ter plaatse van de werkzaamheden kan enige verkeershinder ontstaan.Vanwege de bereikbaarheid van het riool, verzoeken wij u geen auto's boven of vlakbij een rioolput te parkeren. (De rioolputten kunt u herkennen aan een ronde of vierkante gietijzeren deksel). De firma SITA Rioolreiniging en Inspectie uit Delft voert de reiniging en inspectie uit. De auto's zijn herkenbaar aan de geel/groen kleur.

Vragen
Voor vragen over de uitvoering van de rioolwerkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer B. Stienstra van de afdeling Milieu en Openbare Werken, tel. nummer (0343) 473136.

Werkzaamheden gemeentebos broekweg achter nieuwe algemene begraafplaats

Vorig jaar is door de gemeenteraad de Beheervisie Bosopstanden gemeente Doorn vastgesteld. In deze beheervisie is beschreven hoe in de komende jaren de bossen worden beheerd. Op basis van de vastgestelde functies en doelstellingen van bosopstanden, zijn vervolgens werkplannen gemaakt. Onze gemeentelijke bossen hebben hoofdzakelijk een recreatieve functie, waarbij het verhogen van de natuurwaarde een belangrijk aspect is. Daarom streven we naar meer variatie in soorten en leeftijdsopbouw. Dit willen we bereiken door de mooiste en sterkste bomen (de zogenaamde toekomstbomen) voldoende ruimte te geven, zodat ze zich volledig kunnen ontwikkelen. Het gevolg hiervan is, dat regelmatig de concurrerende bomen moeten worden weggehaald. Het vrijstellen van toekomstbomen heeft als bijkomend voordeel, dat door extra lichtval op de bodem de ontwikkeling van struiken en kruiden wordt bevorderd. Dit heeft niet alleen positieve gevolgen voor flora en fauna, maar vergroot ook de variatie in het bos.

Een goed bosbeheer vraagt om specialistische kennis. Daarom maken wij gebruik van de medewerkers van Bosgroep Midden Nederland. Dit is een vereniging van boseigenaren, waar mensen werken met gedegen kennis en praktijkervaring.
Inmiddels is gestart met uitvoering van het werkplan, waarbij als eerste het bos aan de Broekweg wordt aangepakt. Door de medewerkers van de Bosgroep worden zowel de toekomstbomen als de concurrerende bomen voorzien van een merkteken. In de winter of het vroege voorjaar van 2004 worden de concurrerende bomen vervolgens weggehaald. Uiterlijk 1 april 2004 zijn de werkzaamheden afgerond.

Voor vragen of nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer G. Wanner van de sector Grondgebied, tel. 0343 473133.