Programmabureau Advies Overheid.nl

Loket Oost/Watergraafsmeer online

Na Zeeburg is stadsdeel Oost/Watergraafsmeer het tweede stadsdeel een eigen digitaal stadsdeelloket heeft geopend. Met deze opening zet Oost/Watergraafsmeer een belangrijke stap richting de digitale ambitie van Amsterdam: de on line dienstverlening aan burgers, ondernemers en instellingen in Amsterdam.

Op de startpagina van Loket Oost/Watergraafsmeer staan alle producten overzichtelijk bij elkaar. Deze pagina is zo ingericht dat het zoeken en vinden van productinformatie snel en eenvoudig is. Er kan bijvoorbeeld gezocht worden op thema's als trouwen of geboorte, maar ook vrij zoeken op trefwoorden zoals kapvergunning of uittreksel is mogelijk.

Nog niet alle producten kunnen on line worden aangevraagd. Het is echter wel de gezamenlijke ambitie van de deelnemende stadsdelen en BIA steeds meer intelligente webformulieren te ontwikkelen waarmee producten kunnen worden aangevraagd.

Na Oost/Watergraafsmeer en Zeeburg, zal ook stadsdeel Osdorp op korte termijn met een eigen loket on line gaan. Daarnaast beginnen stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer en Zuidoost met de ontwikkeling van een eigen loket. Daarmee komt het totale aantal stadsdeelloketten op vijf.
(Bron: Bureau BIA Amsterdam)

www.ictu.nl