Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwste versie van ON Command Discovery ondersteunt nu ook Unix en Linux

Apeldoorn, 24 november 2003. ON Technology, toonaangevend aanbieder van oplossingen voor softwaredistributie en softwaremanagement, lanceert ON Command Discovery 4.5. De nieuwste versie ondersteunt naast het Windows-platform nu ook Linux- en Unix-systemen, zodat licentiebeheer en systeeminventarisatie volledig platformonafhankelijk kan worden uitgevoerd. ON Command Discovery 4.5 kan vanuit één centraal punt gedetailleerde informatie verzamelen over hardware en geïnstalleerde software, via LAN, WAN of Internet.

Naast de ondersteuning voor Linux en Unix, heeft ON Command Discovery 4.5. nog een aantal belangrijke verbeteringen:


- Installatie van de 'agents' kan nu ook geschieden voor alle IP-adressen tegelijk, voor een aangegeven bereik van IP-adressen of op basis van een willekeurige lijst met IP-adressen;


- Dynamic LAN-Probe houdt de systeembeheerder continu op de hoogte van het tijdstip en de aard van alle wijzigingen aan het netwerk;


- Belangrijke informatie zoals de host-naam en het domein worden nu automatisch weergegeven zonder daarbij gebruik te maken van het SNMP-protocol.

Web-editie voor inventarisatie op afstand

Met de speciale web-editie van ON Command Discovery 4.5. is het mogelijk de systeeminventarisatie op afstand uit te voeren. Een interessant instrument voor bijvoorbeeld helpdeskmedewerkers, die hiermee vanaf elke locatie en op elk gewenst tijdstip belangrijke systeeminformatie kunnen verzamelen. Daarbij is extra aandacht besteed aan een goede beveiliging en uitgebreide beheeropties. Zo kan een systeembeheerder de toegangsrechten, profielen en andere restricties per gebruiker instellen. Een helpdeskmedewerker krijgt zo alleen toegang tot die systemen, waar hij of zij verantwoordelijk voor is.

"Met deze nieuwste versie van ON Command Discovery zetten we weer een belangrijke stap in onze missie om elke functie op elk systeem over elk netwerk te kunnen beheren," zegt Coen Kijk in de Vegt, country manager Benelux bij ON Technology. "Goede inventarisatie en up to date licentiebeheer zijn tegenwoordig absoluut noodzakelijk. En platformonafhankelijkheid is daarbij een vereiste."

Systeemvereisten

Client-agent: DOS en Windows 95/98/ME/NT4/2000/XP

Server- en netwerkomgeving: Windows NT4/2000/XP, NetWare (vanaf 3.11), IntraNetware, MS IIS 4 en 5

Versie 4.5. ondersteunt daarnaast ook Redhat Linux (vanaf 7.0), Suse Linux (vanaf 8.0), Sun Solaris (vanaf 5.7) en HP UX (vanaf 11).

On Command Discovery 4.5. is per heden beschikbaar. Prijzen op aanvraag.

Over ON Technology

Met de oplossingen van ON Technology (NASDAQ: ONTC) kunnen in een zeer kort tijdsbestek applicaties, besturingssystemen en informatie op desktops, laptops, draagbare toestellen en servers geïnstalleerd, geconfigureerd, beheerd en hersteld worden. Het paradepaardje van ON Technology, ON Command CCM wordt momenteel wereldwijd door meer dan 1100 organisaties gebruikt om software te distribueren naar en te beheren op ruim 1,1 miljoen computersystemen. Tot haar klanten kan ON Technology organisaties rekenen als Airport Munich, Credit Suisse, Deutsche Telekom AG, Goodyear, RTL Group, Pfizer, Stockholm Hospital District, Universal Studios, Volvo Group en Winterthur Insurances. In de Benelux zijn dat onder andere Akzo Nobel, het FNV en Koninklijke Mosa.

Distributiepartners, systeemintegratoren en serviceproviders over de hele wereld gebruiken ON Command CCM om outsourcingdiensten sneller en goedkoper aan te kunnen bieden en technologie-upgrades van hun klanten uit te voeren. Daarnaast bestaan er strategische en technologische allianties met organisaties als Dell, Getronics, IBM Global Services, Intel, Microsoft, Siemens Business Services, T-Systems, Unisys en 3Com. Meer informatie is te vinden op de website van ON Technology: www.ontechnology.info

# # #

Voor nadere informatie over ON Technology:

Coen Kijk in de Vegt, country manager Benelux

ON Technology Benelux

Tel: +31 55 5067300 / GSM: +31 6 21254162

onbenelux@on.com

Voor nadere informatie over dit bericht:

Michel Hartog

Hartog Marketing & Communicatie

Tel: +31 20 6434591 / GSM +31 6 15271545

michel@hartogmc.com