Provincie Overijssel

Verkeerssituatie provinciale weg Lonneker onderzocht

De verkeerssituatie en het woon- en leefmilieu in Lonneker komen onder druk te staan als er de komende 15 jaar geen verkeersmaatregelen worden genomen rond de provinciale weg door Lonneker, zo blijkt uit een verkenningsonderzoek van de Grontmij dat is uitgevoerd in opdracht van de provincie Overijssel. Het gaat dan vooral om de verkeersveilig, de doorstroming van het verkeer en de leefbaarheid (geluid en oversteekplaatsen).

De onderzoeksresultaten liggen van 24 november tot en met 22 december ter inzage in stadskantoor Enschede, Hengelosestraat 51, het stadsdeelkantoor-noord, zaanstraat 12 te Enschede en in de bibliotheek van het provinciehuis, Luttenbergstraat 2 te Zwolle. Het onderzoeksrapport is hieronder ook te downloaden.

In het onderzoek naar de toekomstige verkeerssituatie in Lonneker draait het om twee vragen:

· Wat zijn de verkeersproblemen in Lonneker in 2015/2020;

· Welke maatregelen zijn mogelijk.

Bij het oplossen van de verkeersproblematiek kan gedacht worden aan een herinrichting van het huidige wegvak of een omlegging van de weg. Gedeputeerde Staten van Overijssel onderschrijven de conclusies uit het rapport dat een herinrichting van het huidige wegvak de voorkeur geniet. Het college vindt dat de nadelen (aantasting van natuur en landschap) bij omlegging van de weg groter zijn dan bij de herinrichting.

Inspraak

De verkenningsstudie naar de provinciale weg door Lonneker wordt nu ter inzage gelegd voor inwoners van de gemeente en andere betrokkenen. De resultaten zijn ook na te lezen op deze site. Daarnaast organiseert de provincie op donderdag 4 december aanstaande een inspraakavond in restaurant Savenije, Dorpsstraat 149 in Lonneker. Hier wordt een toelichting op de onderzoeksresultaten gegeven en is er gelegenheid voor het stellen van vragen. De inspraakavond begint om 19.30 uur.

Op basis van de inspraakreacties nemen Gedeputeerde Staten naar verwachting in februari 2004 een definitief besluit over de omlegging dan wel herinrichting van de provinciale weg door Lonneker. De uitwerking van de uiteindelijke maatregel wordt opgenomen in de planstudie van de provinciale weg N 733 (Enschede-Oldenzaal), waarvan het wegvak Lonneker onderdeel uitmaakt.

Het uiteindelijke doel is om van de N 733 een gebiedsontsluitingsweg te maken.

© 2003 Provincie Overijssel