Gemeente Breda

Persberichten

24-11-2003

Introductie nieuwe aanwinst tegen zwerfvuil

afbeelding: Afvalwagentje_gr
Voorbeeldrol van Ulvenhoutse werkgroep geeft mooie gelegenheid om het zwerfvuilwagentje te introduceren.
Op vrijdag 21 november jongsleden heeft wethouder A.J.G. Oomen van Stadsbeheer in sportpark Jeugdland in Ulvenhout officieel een nieuw zwerfvuilwagentje geĂŻntroduceerd.

De wethouder deed dit tijdens een schoonmaakactie door vrijwilligers uit Ulvenhout en Bavel en scholieren van basisschool De Klokkebei. De actie wordt gehouden in het teken van de campagne Zwerfvuil > geen gezicht.

De dienst Stadsbeheer geeft de komende jaren een impuls aan het beheer van de buitenruimte onder de paraplu van Zichtbaar Beter. Zwerfvuil is een van de onderdelen die wordt aangepakt. De communicatiecampagne Zwerfvuil > geen gezicht bundelt de verschillende activiteiten om Breda schoner te maken. Zelf beter schoonmaken en daarmee het goede voorbeeld geven is een eerste stap. Maar ook bewoners, scholen en bedrijven spelen een belangrijke rol in de vermindering van het zwerfvuilprobleem.

Zwerfvuilvoertuig
De gemeente ondersteunt zelfbeheerinitiatieven door de uitleen van materialen. De nieuwste aanwinst is een zwerfvuilwagentje, een Piaggio, geheel in de stijl van de campagne. Het wagentje wordt tijdens activiteiten ingezet om de opruimers te ondersteunen door het uitdelen van schoonmaakmaterialen, het meehelpen en het motiveren.

Ulvenhoutse Werkgroep
De Ulvenhoutse werkgroep geeft bij deze opruimactie het voorbeeld van een positieve burgerrol. Deze werkgroep bestaat uit 25 vrijwilligers uit Ulvenhout en Bavel en wordt ondersteund door de natuur en milieuvereniging Markkant. Een deel van de vrijwilligers maakt samen met leerlingen van basisschool De Klokkebei het terrein van Jeugdland en omgeving schoon.

Breda, 24 november 2003