Gemeente Lingewaard


Aandacht voor woningzoekende
starters aangescherpt

foto klappenburgstraat

Naar verwacht wordt dit bedrijfspand in 2004 gesloopt om plaats te maken voor appartementen.

Het toekomstige woningbouwproject Klappenburgstraat 3 in Bemmel schenkt veel aandacht aan starters. Projectontwikkelaar Intermanagement zal namelijk zeventig procent in de prijsklasse van sociale koopsector bouwen. Volgens wethouder Cor van Dalen begint de aanscherping van de aandacht voor starters vruchten af te werpen.

Aanvankelijk lagen er twee afzonderlijke bouwprojecten op het bureau van wethouder Van Dalen. Een project op de locatie van de voormalige King Shirt fabriek aan de Klappenburgstraat en een bouwplannetje op de locatie Dorpsstraat 15-17.

,,De raad heeft bij het college aangedrongen om meer te bouwen voor starters in de gemeente Lingewaard. Het signaal uit de politiek heb ik natuurlijk graag ter harte genomen. Een ontwikkelaar heeft een economisch belang, een gemeente zoekt het meer in het maatschappelijk belang. Het bouwproject in Bemmel toont maar weer eens dat de gemeente en ontwikkelaar waar mogelijk tot een sociaal en financieel haalbaar resultaat kunnen komen.''

Kern van de zaak is koppeling van twee projecten. In ruil voor sociale woningbouw aan de Klappenburgstraat krijgt dezelfde ontwikkelaar van de gemeente medewerking voor de bouw van vier appartementen en twee vrijstaande woningen op de locatie Dorpsstraat 15-17. In dit plannetje zijn woningen geprojecteerd in de prijsklasse duurder dan 278.000 euro.

Voor de Klappenburgstraat ligt een bouwplan voor dertig appartementen. Hiervan worden 21 woningen gebouwd in de prijsklasse beneden de 164.000 euro.

De raad wordt voorgesteld voor beide plannen een voorbereidingsbesluit te nemen. De bouwplannen worden vier weken ter inzage gelegd. Als de inspraakprocedure zonder grote onoverbrugbare bezwaren wordt doorlopen, dan kunnen de sloop- en bouwwerkzaamheden begin 2004 starten.
Een snelle start is wenselijk om de realisatie van het Centrumplan Bemmel niet te belemmeren. De herinrichting van het openbare gebied wordt namelijk afgestemd op de woningbouwplannen aan de Dorpsstraat 15-17.

Bericht geplaatst op 24 november 2003