Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (24/11)

Tilburg, 24 november 2003.

Oisterwijker verjaagt inbrekers

OISTERWIJK - Een 64-jarige Oisterwijker heeft vannacht, tussen halftwaalf en twaalf uur kans gezien om drie inbrekers te verjagen. De man die een personenauto van 50.000 euro voor zijn woning heeft staan, werd kort nadat hij naar bed ging, wakker van glasgerinkel. Als de man naar beneden gaat om te kijken wat er aan de hand is, ziet hij dat er een ruit van zijn voordeur stuk is en dat een nog onbekende man de voordeur van de woning al had geopend. Een tweede inbreker bedreigt de Oisterwijker en de man krijgt een bijtende stof, vermoedelijk Pepperspray, in het gezicht gespoten. De Oisterwijker pakt in de keuken een mes en verbaast zich erover dat de inbrekers desondanks nog steeds proberen om de voordeur te openen. Dat lukte niet omdat de vloerbedekking achter de voordeur dit verhinderde. Zonder iets mee te nemen gaan de inbrekers weer terug naar een auto die klaar stond en waar een derde verdachte achter het stuur zat. De Oisterwijker vermoedt dat de inbrekers het op zijn dure auto hadden gemunt. Om privacyreden wordt de straatnaam van de plaats delict niet vermeld.

Pompbediende is overvaller te slim af

TILBURG - Een pompbediende van een benzinestation aan de Kempenbaan was gistermiddag een overvaller, die er met telefoonkaarten vandoor wilde gaan, te slim af. Door snel de deuren van het verkoopgedeelte van het benzinestation te sluiten, sloot hij de verdachte op in het tankstation en was de aanhouding van de overvaller slechts een kwestie van tijd. Een sleutelhouder moest er namelijk aan te pas komen om de deuren van het benzinestation weer te kunnen openen. De overvaller had nog wel getracht om met een brandblusser de deur van het tankstation te vernielen. Maar dit mislukte. Ook pogingen om met de blote hand de deur te vernielen mislukte. Voor de toegesnelde politie was het een koud kunstje om de verdachte aan te houden. De overvaller is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Politie haalt bestuurders met drank op van de weg

TILBURG - Een 29-jarige man uit Tilburg is gisteravond door agenten aangehouden toen hij met zijn auto werd aangetroffen bij een afrit van de Rijksweg A58. De man stond daar heel erg gevaarlijk en bleek onder invloed van alcohol. Aan het politiebureau vertelde de man de politie dat hij ongeveer 10 glazen bier op had. Dat leverde een promillage op van iets meer dan 2.00. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 11 uur.

TILBURG - Aan de Statenlaan hebben agenten vannacht om kwart voor twee een 24-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden, nadat bij een controle bleek dat zij met drank op achter het stuur zat en de daarop volgende blaastest ook al niet in haar voordeel uitpakte. De vrouw vestigde de aandacht van de politie op zich door in de auto niet handsfree te bellen en geen gordel te dragen. Aan het bureau heeft een arts een bloedproef van de vrouw afgenomen. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd en zij kreeg een rijverbod van 24 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG - Aan de Ringbaan West hebben agenten vannacht rond de klok van vier uur een 44-jarige man uit Loon op Zand aangehouden, toen bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het bureau blies de man iets meer dan 0.85 promille. De man kreeg een rijverbod van drie uur opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.

Brand in slaapkamer

TILBURG - Aan de Juraweide brak gistermiddag rond halfvier brand uit in de slaapkamer van een woning. Vermoedelijk is de brand ontstaan in een bed dat elektrisch verwarmd wordt. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Door de brand ontstond er veel schade op de bovenverdieping van de woning.

---

Bron: Carel Bouman