Gemeente Hengelo

Met ingang van 15 Juli is de Gemeenteadvertentie vernieuwd. De oude gemeenteadvertenties zijn te vinden onder 'advertenties oud'

Mededelingen dinsdag 25 november 2003, week 48

Collecte Opgave huldiging Hengelose sportkampioenen Koopzondag Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker bij vrouwen geboren in 1943
Maandelijks proefalarm Informatieavond Tuindorp 't Lansink Raadscommissies Voorbereidingsbesluiten
Verhuizing gemeente Hengelo Bouwplannen
Inloopbijeenkomst inrichting Willemstraat/Beekstraat Wet bodembescherming
Bijeenkomst Groenbeheer in Slangenbeek Wet milieubeheer Gladheidbestrijding in Hengelo Kapvergunningen

---

Collecte

Tot en met 29 november collecteert de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Collectanten kunnen zich legitimeren. Van 30 november tot en met 20 december wordt er niet gecollecteerd.

Koopzondag

Op zondag 30 november is het koopzondag in de binnenstad.

Maandelijks proefalarm

Maandag 1 december om 12.00 uur

Op maandag 1 december worden de sirenes in heel Nederland weer om 12.00 uur getest. U hoeft dus niet te schrikken als dan de sirene gaat. U kunt de bewaarkaart "Weet wat je moet doen als de sirene gaat" ophalen in de Gemeentewinkel in het stadhuis.

Raadscommissies

De meest actuele agenda's van de raadscommissies vindt u op www.hengelo.nl, onder Bestuur & Organisatie/Bestuursagenda.

Ruimtelijke Zaken

De commissie Ruimtelijke Zaken vergadert op dinsdag 25 november 2003 vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Toelichting/presentatie startdocument bestemmingsplan Centrum en voorontwerp bestemmingsplannen

* Startdocument bestemmingsplan Centrum

* Voorontwerp bestemmingsplan Centrum

* Voorontwerp bestemmingsplan Woolder Es

* Voorontwerp bestemmingsplan Wilderinkshoek
* Voorontwerp bestemmingsplan Tuindorp 't Lansink
* Verzoek aanwijzing boerderij "Erve Wolfkate" aan de Wolfkaterweg 36 tot rijksmonument

* Verzoek aanwijzing boerderij "Den Stam" aan de Geurdsweg nabij nr. 38 tot rijksmonument

* Het nemen van een voorbereidingsbesluit en toepassing artikelen 19 lid 1 WRO en 50 lid 4 WWW t.b.v. de bouw van 25 woningen aan de Frisohof met de daarbij behorende voorzieningen

Maatschappelijke Zaken

De commissie Maatschappelijke Zaken vergadert op woensdag 26 november vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de

agenda staan onder meer:

* Begroting 2004 SWB Midden Twente

* Brief Stichting Platform Hengelo Mondiaal d.d. 10 maart 2003
* Onderlegger voor kaderstelling minderhedenbeleid
* Programma overzicht voorzieningen onderwijshuisvesting 2004

Strategische Projecten

De commissie Strategische Projecten vergadert op donderdag 27 november vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Hart van zuid: Risico's rond grondverwerving Stork NV
* Zuidelijke spoorzone

* Netwerkstad Twente: Rol van de raad bij netwerkstadprojecten

Bestuur en Middelen

De commissie Bestuur en Middelen vergadert op donderdag 4 december 2003 vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Regiozaken: Samenstelling Regioraad

* Interactief werken

* Vaststelling Inspraakverordening

* GSB Overijssel: inzet van de middelen voor het verlengingsjaar 2004

* Rondvraag/ mededelingen portefeuille Kerckhaert
* (pauze)

* Intentieovereenkomst grondbeleid Netwerkstad Twente
* Tarieven belastingen en rechten 2004

* Financiële situatie VVV

Spreekrecht

Laat uw mening horen!

Veel onderwerpen die in de commissies besproken worden, zijn ook onderwerp geweest van inspraak. Het kan zijn dat uw mening niet of onvoldoende gehoord is, of dat er geen inspraak is geweest. Of misschien wilt u uw mening nogmaals laten horen, maar nu aan de Hengelose politici.

Daarom nodigt de Gemeenteraad burgers uit om hun mening over een van de genoemde agendapunten ook mondeling kenbaar te maken aan de leden van de commissie. Dit zogenoemde spreekrecht is in principe beperkt tot 5 minuten per persoon, voorafgaand aan de bespreking van het onderwerp. Als u zich van te voren meldt bij de voorzitter van de commissie en aangeeft voor welk agendapunt u komt, dan kan de voorzitter daar rekening mee houden.

Verhuizing gemeente Hengelo

De komende twee maanden verhuizen veel afdelingen van de gemeente Hengelo naar het nieuwe Stadskantoor Hengelo aan de Hazenweg 121 (voormalig pand van KPN Telecom nabij de A1). Hieronder kunt u lezen welke afdelingen en balies binnenkort verhuizen.

Sociale Zaken

Op vrijdag 28 november, maandag 1 december en dinsdag 2 december verhuist de sector Sociale Zaken van de gemeente Hengelo naar het nieuwe Stadskantoor Hengelo.

In verband met de verhuizing is Sociale Zaken gesloten van 27 november tot 3 december. Ook de telefonische spreekuren van maandag 1 december en dinsdag 2 december vervallen.

Vanaf woensdag 3 december vindt u de balie Sociale Zaken op de begane grond van ons nieuwe pand. Op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u hier terecht voor het aanvragen van informatie over bijzondere bijstand, de vangnetregeling huursubsidie en het gemeentelijk minimabeleid. Ook zelfstandigen en aanvragers zonder arbeidsverplichtingen kunnen een aanvraag voor een bijstandsuitkering bij Sociale Zaken indienen.

Voor overige zaken is de balie dagelijks geopend van 8.30 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

De adreswijziging heeft alleen betrekking op het bezoekadres. Het postadres blijft Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het telefoonnummer blijft 245 9876.

Belastingen en Verzekeringen

Op woensdag 26 november verhuist de afdeling Belastingen en Verzekeringen van de gemeente Hengelo naar het nieuwe Stadskantoor Hengelo.

In verband met de verhuizing is de balie Belastingen gesloten van 25 tot en met 27 november. Vanaf vrijdag 28 november vindt u de balie Belastingen op de begane grond van ons nieuwe pand. U kunt hier terecht voor informatie omtrent WOZ-beschikkingen, gemeentelijke belastingaanslagen, kwijtschelding, aan-/afmelden van honden, bezwaar- en beroepschriften, aanmaningen, dwangbevelen, betalingsregelingen, etc. De balie is geopend op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur.

De adreswijziging heeft alleen betrekking op het bezoekadres. Het postadres blijft Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het telefoonnummer blijft 245 9884.

Let op!

De Kassier blijft voorlopig gevestigd in het Stadhuis. Ook de openingstijden, op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur, blijven ongewijzigd.

Onderwijs, Cultuur & Jeugdzaken, Sport & Recreatie, Managementondersteuning SZW, Wijkbeheer en Financiële Administratie

Op woensdag 3 en donderdag 4 december verhuizen de sectoren Onderwijs Cultuur & Jeugdzaken, Sport & Recreatie en Managementondersteuning van de dienst SZW en de sector Wijkbeheer en de afdeling Financiële Administratie van de dienst SBO, naar het nieuwe Stadskantoor Hengelo aan de Hazenweg 121. In verband met de verhuizing zijn de balies Leerplicht en leerlingenvervoer, Spel- en sportuitleen en Wijkbeheer gesloten van 2 tot 8 december.

Vanaf maandag 8 december vindt u onze balies op de begane grond van ons nieuwe pand. U kunt dan bij de receptie terecht voor informatie m.b.t. sportaccommodaties en -verenigingen. Deze is geopend op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. Voor informatie m.b.t. Wijkbeheer kunt u straks terecht bij de algemene balie van SBO. Deze is op werkdagen geopend van 8.30 tot 13.00 uur.

De adreswijziging heeft alleen betrekking op het bezoekadres. Het postadres blijft Postbus 18, 7550 AA Hengelo. De telefoonnummers blijven hetzelfde.

Inloopbijeenkomst inrichting Willemstraat/Beekstraat

Voor de inrichting van de Willemstraat en de Beekstraat is een definitief ontwerp opgesteld. U bent van harte welkom om dit definitieve ontwerp in te zien op dinsdag 25 november tussen 16.00 en 20.30 uur in de Gemeentewinkel van het stadhuis. Ambtenaren zijn aanwezig om het ontwerp toe te lichten en eventuele vragen te beantwoorden.

Bijeenkomst Groenbeheer in Slangenbeek

Op woensdagavond 26 november bent u van harte welkom op een voorlichtingsavond over groenbeheer in Slangenbeek. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur en vindt plaats in het wijkcentrum Slangenbeek.

Wat komt aan de orde deze avond?

De wijk Slangenbeek is planologisch neergezet als een wijk in het groen. Wat is daar nu van terechtgekomen en wat is de visie voor de toekomst? Nu de wijk er een aantal jaren staat en het jong aangeplante groen tot wasdom begint te komen, begint ook de fase van beheren en beheersen. Dus komt ook het onderhoud van het groen aan de orde. En vragen als: wat mag ik van de gemeente verwachten en waarom maaien ze het gras niet voor mijn deur? Verder krijgt u tips over hoe u zelf kunt bijdragen aan een groene wijk en natuurlijk is er ook gelegenheid om zelf vragen te stellen aan de deskundige van de gemeente. Voor meer informatie kunt u terecht bij de sector wijkbeheer, telefoon 2459459.

Gladheidbestrijding in Hengelo

De wegen van Hengelo worden bij (gevaar voor) gladheid gestrooid. Dit gebeurt volgens vaste routes. Die routes staan in een gladheidbestrijdingsplan. De uitvoering is in handen van Twente Milieu. De hoofd- en doorgaande routes, routes gebruikt door openbaar vervoer en de hoofdfietsverbindingen worden als eerste gestrooid. Daarna wordt een aantal andere straten, zoals toegangswegen naar het ziekenhuis, verzorgingstehuizen, basisscholen, winkelcentra en bedrijventerreinen gestrooid.

Op bedrijventerreinen wordt tussen zaterdag 17.00 uur en zondag 17.00 uur niet gestrooid. Ook normale woonstraten worden bij gladheid niet gestrooid. De gemeente kan niet alles strooien en sneeuwvrij houden. Daarom wordt een beroep op de burgers gedaan om trottoirs voor de woningen zelf sneeuw- en ijsvrij te houden.

Uitzonderingen daarop zijn bijvoorbeeld oversteekplaatsen, bushaltes en looproutes naar bejaardentehuizen en winkelcentra. Medewerkers van Wijkbeheer strooien die plaatsen handmatig.

Strooizout

Desgewenst kunt u gratis strooizout halen bij Twente Milieu aan de Wegtersweg. Er staat een container klaar op het voorterrein. U moet wel zelf iets meenemen (bijvoorbeeld een emmertje) om het zout in te doen.

Meer weten?

Het gladheidbestrijdingsplan 2003/2004 ligt ter inzage in de Gemeentewinkel in het stadhuis.

Opgave huldiging Hengelose sportkampioenen

De jaarlijkse huldiging van de Hengelose sportkampioenen door het gemeentebestuur is op maandag 26 januari 2004. In overleg met o.a. sportjournalisten wordt een sportman, -vrouw en -ploeg uitgekozen. Tevens wordt de sportstimuleringsprijs uitgereikt aan een jeugdlid of jeugdteam voor de meest aansprekende sportprestatie dit jaar.

Ook wordt een sportvrijwilliger gehuldigd en deze ontvangt de "Rob Kerkhoven Sportvrijwilligersprijs".

Opgave

U kunt tot 1 december 2003 personen of ploegen/teams opgeven door een opgavenformulier in te vullen of te downloaden. Dit formulier is samen met de criteria op te vragen bij de sector Sport en Recreatie, Postbus 18, 7550 AA Hengelo, telefoon: 2459730. Of te downloaden via internet op www.hengelo.nl, doorlinken naar leven en wonen en dan sport en recreatie, kopje "activiteiten".

Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker bij vrouwen geboren in 1943

Elk jaar wordt er in Nederland bij ongeveer 700 vrouwen baarmoederhalskanker vastgesteld. Dit is de reden dat in Nederland het bevolkingsonderzoek wordt georganiseerd. Door aan dit onderzoek mee te doen en een uitstrijkje te laten maken, kan baarmoederhalskanker al heel vroeg worden ontdekt. Zelfs nog voor er klachten zijn.

Als baarmoederhalskanker vroeg wordt opgespoord en behandeld, is genezing vrijwel altijd mogelijk. Het is dus belangrijk om aan het bevolkingsonderzoek mee te doen. Deelname aan het onderzoek is gratis.

Het bevolkingsonderzoek wordt georganiseerd door de Stichting Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker Twente (SBBT). Deze stichting zorgt er voor dat alle vrouwen van 30 tot en met 60 jaar één keer in de 5 jaar worden uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek.

In de periode van 10 november tot en met 24 december krijgen alle vrouwen in Twente die in 2003 60 jaar (1943) worden via de SBBT of hun huisarts een oproep voor het bevolkingsonderzoek.

Heeft u nog vragen? Bel dan met de SBBT: 074 - 247 01 42 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur). Of kijk op www.uitstrijkje.nl

Informatieavond Tuindorp 't Lansink

Aanwijzing tot beschermd dorpsgezicht en voorontwerp bestemmingsplan

Op woensdag 26 november vindt in het Verenigingsgebouw aan de Berfloweg 1 te Hengelo een informatieavond plaatst over de aanwijzing van Tuindorp 't Lansink tot beschermd dorpsgezicht. Tevens wordt het voorontwerp bestemmingsplan Tuindorp 't Lansink nader toegelicht. Na het verkrijgen van de status van beschermd dorpsgezicht is het opstellen van een conserverend bestemmingsplan de laatste stap in het veilig stellen van de bijzondere kwaliteit van Tuindorp 't Lansink. Het voorontwerp bestemmingsplan Tuindorp 't Lansink omvat een vertaling van voorgaande visies voor het behoud van het bijzondere karakter van dit gebied. Belanghebbenden worden uitgenodigd deze avond bij te wonen.

Programma

Het programma voor deze avond bestaat uit:

* 19.00-19.30 uur: ontvangst

* 19. 30-20.30 uur: toelichting op bouwprocedures en bestemmingsplan
* 20.30-21.15 uur: gelegenheid tot inzage bestemmingsplan
* 21.15-22.00 uur: vragen en discussie

Ter inzage

Het voorontwerp bestemmingsplan Tuindorp 't Lansink ligt met ingang van 3 december 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage.

Voorbereidingsbesluiten

De raad heeft in zijn vergadering van 11 november 2003 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor:

* Het gebied Camping Beckum, Wolfkaterweg 34 en 36 te Beckum, besluit nummer 50300. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 26 november 2003 voor de periode van een jaar.
* Het gebied Zuidelijke Spoorzone, besluit nr. 50306. Het gebied is gesitueerd ten zuiden van de spoorlijn Hengelo-Enschede en wordt begrensd door de Brouwerijstraat, Parallelweg SS, Kuipersdijk, Stadionlaan, Socratesstraat, Watertorenlaan en de Twekkelerweg. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 27 november 2003 voor de periode van een jaar.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

Genoemde voorbereidingsbesluiten met bijbehorende stukken liggen van 26 november tot en met 6 januari 2004 ter inzage in de Gemeentewinkel, Burgemeester Jansenplein 1. Van 26 november 2003 tot en met 6 januari 2004 kunt u schriftelijk bezwaar indienen bij de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is ingediend en de gronden van het bezwaar. Degenen die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen desgewenst de president van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrechtspraak, Postbus 335, 7600 AH te Almelo verzoeken de werking van het aangevochten besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen. Een dergelijk verzoek moet gemotiveerd worden ingediend.

Bouwplannen

Lichte bouwaanvragen

Lichte bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Bankastraat 64, plaatsen dakopbouw

* Bankastraat 80, veranderen en vergroten woonhuis
* Bronkhorststraat 4, oprichten overkapping
* Irisstraat 20, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker
* Irisstraat 22, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker
* Levantstraat 14, vergroten woonhuis

* Levantstraat 35, veranderen en vergroten woonhuis
* M A de Ruyterstraat 50 C, plaatsen dakkapel
* Wolfkaterweg 59, oprichten kippenhok

Reguliere bouwaanvragen

Reguliere bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Barbeelstraat 15 + 17, Spieringstraat 4 t/m 18 veranderen en vergroten 10 woonhuizen

* Beckumerkerkweg 20, oprichten bedrijfswoning
* Binnenhavenstraat 14, veranderen en vergroten bedrijfspand
* Boortorenweg 27, oprichten installatie (MVR) in bestaande C-hal
* Brinkstraat 10, veranderen en vergroten winkelpand
* Europalaan 202, veranderen en vergroten opslagruimte
* Europalaan 202, veranderen gieterij / productie
* Geerdinksweg 141, veranderen en vergroten hoofdentree ziekenhuis
* Het Plein 90, plaatsen 7 opschriften

* Industriestraat 29, plaatsen neonlichtreclame
* Johannaweg nabij nr. 29, plaatsen dakopbouw op berging
* Mesdagstraat 31 A, oprichten berging

* Oude Boekeloseweg 38, oprichten damwand

Ter inzage

Nadat het College van B en W over deze bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.

Planbehandeling en welstandcommissie openbaar

U kunt bij de planbehandeling en welstandcommissie vergaderingen aanwezig zijn. De planbehandeling door welstand voor de bouwaanvragen vindt wekelijks plaats op dinsdagmiddag. De welstandcommissie voor de bouwaanvragen vergadert wekelijks op donderdagmiddag.

Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon 245 96 52.

Bouwvergunningen

In de week van 10 tot en met 14 november 2003 is vergunning verleend voor:

* Berendinastraat 13, veranderen berging

* Bronforelstraat 37 t/m 67, oprichten 16 woningen
* Deldenerstraat 141, oprichten schuur

* Haaksbergerstraat 123, veranderen en vergroten restaurant
* Holmersweg 10, veranderen en vergroten berging
* Palingstraat 5, veranderen en vergroten woonhuis
* Spieringstraat 19, veranderen en vergroten woonhuis
* Spieringstraat 21, veranderen en vergroten woonhuis
* Spieringstraat 7, veranderen en vergroten woonhuis
* Steenbakkersweg 1, plaatsen lichtbak en opschrift
* Steenbokstraat 28, plaatsen dakopbouw

* Waarbekenweg 2 A, oprichten magazijn

* Willem Royaardsstraat 72, plaatsen 2 dakkapellen

Ter inzage en bezwaar

De verleende bouwvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen. Tot 5 december is de afdeling Bouwen gevestigd in de Telgenflat aan de Markt. Van 5 december tot en met 10 december is de afdeling Bouwen gesloten i.v.m. de verhuizing. Vanaf 11 december is de afdeling Bouwen gevestigd in het nieuwe Stadskantoor, Hazenweg 121.

Iedere belanghebbende, die door een van deze verleende vergunningen rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 10 tot en met 14 november 2003. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647.

Inspraak artikel 6a Wet Ruimtelijke Ordening

Het gemeentebestuur betrekt inwoners van de gemeente en de in de gemeente belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen bij de voorbereiding van gemeentelijke ruimtelijke plannen of herziening daarvan. Op grond van artikel 150 van de Gemeentewet kunnen gedurende vier weken inspraakreacties bij het College van B en W worden ingediend voor het volgende plan:

* Oldenzaalsestraat 203, oprichten winkelruimte met 9 appartementen

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, maar stemt overeen met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Vooruitlopend op het van kracht worden van het nieuwe bestemmingsplan kan medewerking worden verleend aan dit bouwplan met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage en inspraak

Het bouwplan ligt van 25 november tot 23 december 2003 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Bouwen. Tot 5 december is de afdeling Bouwen gevestigd in de Telgenflat aan de Markt. Van 5 december tot en met 10 december is de afdeling Bouwen gesloten i.v.m. de verhuizing. Vanaf 11 december is de afdeling Bouwen gevestigd in het nieuwe Stadskantoor, Hazenweg 121.

Eventuele inspraakreacties met betrekking tot het voornemen de procedure voor te bereiden, kunt u in de periode van 25 november tot 23 december 2003 indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Vrijstelling als bedoeld in artikel 15 WRO

Een verzoek is ingediend voor vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen voor:

* een agrarisch bedrijf op het perceel Korte Smienkweg 16. Het betreft een verzoek om de agrarisch verwante nevenactiviteit, namelijk het houden van pensionpaarden, uit te breiden van 15 naar 24.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van de bij het bestemmingsplan "Buitengebied 2000" behorende voorschriften bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen.

Ter inzage en bedenkingen

Het verzoek ligt van 26 november tot 31 december 2003 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Bouwen. Tot 5 december is de afdeling Bouwen gevestigd in de Telgenflat aan de Markt. Van 5 december tot en met 10 december is de afdeling Bouwen gesloten i.v.m. de verhuizing. Vanaf 11 december is de afdeling Bouwen gevestigd in het nieuwe Stadskantoor, Hazenweg 121. Eventuele bedenkingen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 31december 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Artikel 19 lid 3 WRO

Verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* Binnenhavenstraat 56, plaatsen van een schutting en hekwerk
* Jan van Galenstraat 13, veranderen en vergroten van een woning
* Bankastraat 80, veranderen en vergroten van een woning
* Deurningerstraat 113, veranderen en vergroten van een woning
* Pastoor Eppinkstraat 70, oprichten van een zwembad

Deze bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstellingen worden verleend, omdat de bouwplannen passen binnen het daarvoor gehanteerde beleid.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt voor een ieder van 26 november tot 31 december 2003 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Tot 5 december is de afdeling Bouwen gevestigd in de Telgenflat aan de Markt. Van 5 december tot en met 10 december is de afdeling Bouwen gesloten i.v.m. de verhuizing. Vanaf 11 december is de afdeling Bouwen gevestigd in het nieuwe Stadskantoor, Hazenweg 121. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 31 december 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Ontheffing Leefmilieuverordening Binnenstad (LMV)

Een aanvraag om bouwvergunning is ingediend met het verzoek om ontheffing te verlenen van de bepalingen uit de LMV en de Bouwverordening ten behoeve van:

* Brinkstraat 10, het veranderen en vergroten van een winkelpand

Volgens de LMV en de bouwverordening is het verboden zonder ontheffing van burgemeester en wethouders te bouwen met overschrijding van de achtergevelrooilijn. Burgemeester en wethouders zijn op grond van de bepalingen uit de LMV en de Bouwverordening bevoegd hiervoor ontheffing te verlenen en zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen ontheffing te verlenen ligt van 26 november tot 17 december 2003 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen. Tot 5 december is de afdeling Bouwen gevestigd in de Telgenflat aan de Markt. Van 5 december tot en met 10 december is de afdeling Bouwen gesloten i.v.m. de verhuizing. Vanaf 11 december is de afdeling Bouwen gevestigd in het nieuwe Stadskantoor, Hazenweg 121. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van ontheffing kunt u tot 17 december 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Wet bodembescherming

Binnenhavenstraat

Burgemeester en wethouders hebben een definitieve beschikking vastgesteld op grond van artikel 29, 37 en 39 van de Wet bodembescherming. In deze definitieve beschikking is vastgesteld dat op de locatie Binnenhavenstraat tussen huisnummers 34 en 50, kadastraal bekend onder sectie K nummer 2112 en 2621, sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging zonder saneringsurgentie. Daarnaast wordt ingestemd met het ingediende saneringsplan.

Ter inzage en bezwaar

Het besluit ligt van 26 november tot en met 15 januari 2004 ter inzage bij de afdeling Bodem van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Tot 5 december is de afdeling Bodem gevestigd in de Telgenflat aan de Markt. Van 5 december tot en met 10 december is de afdeling Bodem gesloten i.v.m. de verhuizing. Vanaf 11 december is de afdeling Bodem gevestigd in het nieuwe Stadskantoor, Hazenweg 121. Voor het inzien van het besluit op andere tijden en voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Agus van de afdeling Bodem, telefoon 2459107. Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun eventuele bezwaren schriftelijk kenbaar maken aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Haaksbergerstraat

Burgemeester en wethouders hebben een ontwerpbeschikking vastgesteld op grond van artikel 29, 37 en 39 van de Wet bodembescherming. In deze ontwerpbeschikking is voorlopig vastgesteld dat op de locatie Haaksbergerstraat 32, kadastraal bekend onder sectie E, nummer 1203 sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging zonder saneringsurgentie. Daarnaast wordt ingestemd met het ingediende saneringsplan.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit ligt van 26 november tot en met 8 januari 2004 ter inzage bij de afdeling Bodem van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Tot 5 december is de afdeling Bodem gevestigd in de Telgenflat aan de Markt. Vanaf 11 december is de afdeling Bodem gevestigd in het nieuwe Stadskantoor, Hazenweg 121. De tussenliggende periode is het niet mogelijk het besluit in te zien in verband met de verhuizing. Voor het inzien van het besluit op andere tijden en voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Agus van de afdeling Bodem, telefoon 2459107. Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun eventuele zienswijzen schriftelijk kenbaar maken aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Wet milieubeheer

Meldingen ex. artikel 8.41

Bij de afdeling Milieu liggen ter inzage de meldingen als bedoeld in de hieronder vermelde, op artikel 8.41 Wet milieubeheer gebaseerde uitvoeringsbesluiten, die ontvangen zijn van:

* Mc Donalds, in verband met het oprichten van een fastfood restaurant, Het Plein 50, Cafe Good Fellows, in verband met het oprichten van een café, Willemstraat 29 en Slangenbeek Sporthal & Soc. Cult. Centrum in verband met het van toepassing worden van het besluit op een cultureel centrum en sporthal, Straatsburg 5 (Besluit horeca-, sport- en recreatieinrichtingen milieubeheer).
* Kinderdagverblijf Rakkertjes, in verband met het oprichten van een kinderdagverblijf, Achterhoekse Molenweg 271-23 (Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer).

* Witte Vink, in verband met het oprichten van een bedrijf in reparatie en onderhoud van personenauto's, Oude Bornseweg 168 (Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer).
* Euregio Steencentrale Hengelo, in verband met het veranderen van een groothandel in keramische bouwmaterialen, Topaasstraat 35.
* Nem Energy Services, in verband met het oprichten van een opslagruimte voor materiaal ten behoeve van reparatie aan ketelinstallaties, Industrieplein 3 en Wijkpost Veldwijk, in verband met het oprichten van een stalling van gemeentevoertuigen en goederen, Kuipersdijk ong. (Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer).

* Sietsma Constructiebedrijf, in verband met het oprichten van een metaalcontructiebedrijf, Transformatorhof 22 (Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer).

De inrichtingen dienen te voldoen aan de voorschriften opgenomen in de bijlage bij de daarbij genoemde besluiten.

Ter inzage

Tegen bovenstaande meldingen op grond van de Wet milieubeheer staat géén bezwaar en/of beroep open.

De meldingen met bijbehorende stukken zijn openbaar en kunnen worden ingezien bij de afdeling Milieu, p/a Markt 204 (Telgenflat 2e verdieping), telefoon 2459655. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur en buiten openingstijden na telefonische afspraak.

Kapvergunningen

In de week van 12 tot en met 18 november 2003 zijn kapvergunningen verleend voor:

* 7 bonte berken in de Isaac da Costastraat tussen de huisnummers 30 en 34. Herplant: 7 bomen van een duurzame houtsoort in de maat 14/16, in het jaar na de kap van de berken.
* 1 beuk in de Dorastraat voor huisnummer 37. Herplant: 1 plataan in de maat 16/18, in het jaar na de kap van de beuk.
* 2 lijsterbessen in de Marnixstraat voor de huisnummers 26 en 32. Herplant: 2 bomen van een duurzame houtsoort in de maat 14/16, in het jaar na de kap van de lijsterbessen.

* 6 bomen (2 berken, 2 esdoorns, 1 linde en 1 kastanje) in de Ganzenbosdijk bij perceelnummer 6a. Herplant: 6 bomen van een duurzame houtsoort in de maat 14/16, in het jaar na de kap van de bomen.

Ter inzage en bezwaar

De besluiten liggen gedurende zes weken ter inzage bij de balie van de sector Wijkbeheer, stadskantoor kamer 407. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van zes weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 12 tot en met 18 november 2003. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector Wijkbeheer, telefoon 245 9459.

Geen gerelateerde pagina's