Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 november 2003

Rob Bokdam nieuwe afdelingschef Enschede-Oost

Rob Bokdam (43) wordt de nieuwe chef van de basispolitiezorgafdeling Enschede-Oost, district Zuid-Twente. Hij is nu chef van de afdeling Hof van Twente van het district Midden- en Noordoost-Twente. De exacte ingangsdatum van deze benoeming is nog niet bekend. De vacature in Enschede-Oost ontstaat door het vertrek van Herman Elders die regionaal coördinator Management Development zal worden. Het is nog niet bekend wie de nieuwe afdelingschef in de Hof van Twente wordt.

Voor nadere informatie over deze benoeming kan contact worden opgenomen met Tanja Rijsman, districtsvoorlichter in Zuid-Twente: 053-455 5568.

Aanrijding met letsel

Fietser door tegenliggers van fiets gereden, getuigen gezocht

Losser

Zondag 23 november werd in de loop van de dag door een 53 jr. man uit Oldenzaal gemeld dat hij in nacht van zaterdag op zondag om ongeveer 02.00 uur, op de Oldenzaalsestraat in Losser een aanrijding had gehad. Hij had op zijn fiets over het fietspad gereden vanuit de richting Losser, gaande in de richting Oldenzaal. Ter hoogte van het Losserhof waren uit de tegenovergestelde richting 3 of 4 personen gekomen, ook op de fiets, die het gehele fietspad gebruikten. In het voorbijgaan, waarbij hij moest uitwijken, werd hij door een van deze personen aangeduwd en hij kwam in de sloot naast het fietspad terecht. Hij viel hierbij met zijn gezicht op het stuur van zijn fiets en kreeg daardoor behoorlijke verwondingen in zijn gezicht. De personen fietsten gewoon door. Na ongeveer vijf minuten waren twee meisjes op de fiets gepasseerd die hem overeind hadden geholpen. Hierop is hij naar huis gefietst en is even later naar de poli van het ziekenhuis gegaan, waar hij aan zijn verwondingen is geholpen. De politie wil graag in contact komen met getuigen, waaronder de twee meisjes die de man overeind hebben geholpen. Dit kan via 0900-8844, maar ook via meld misdaad anoniem, 0800-7000. (bps: 03-152992)

Rijden onder invloed

Bestuurder gaat er vandoor, maar wordt even later aangetroffen

Hengelo

Maandagmorgen 24 november om ongeveer 00.45 uur, zien surveillerende politiemensen op de hoek Pruisische Veldweg - Vuurdoornplein in Hengelo, een automobilist rijden die ze willen controleren. Bij het zien van de kerende politieauto, gaat deze bestuurder er vandoor. Na wat omzwervingen, zien ze de bestuurder even later lopen over de Hendrikstraat in Hengelo. Hij, een 47 jr. Hengeloer, wordt aangesproken en overmatig alcoholgebruik blijkt. Hij wil echter nergens aan mee werken en hij scheld de politiemensen uit voor van alles en nog wat. Hij wordt aangehouden en aan het bureau gaan de beledigingen rustig door. Ook na vordering daartoe weigert hij alle medewerking. De auto waarin de 47 jr. was gesignaleerd wordt ook aan de Hendrikstraat aangetroffen en in de fouillering van de man de autosleutel die op de auto past. De 47 jr. is voor de rest van de nacht opgesloten. Proces-verbaal zal worden opgemaakt voor het weigeren van de ademanalyse en het beledigen van de politiemensen. (bps: 03-153134)

Rijden onder invloed

Bestuurder met 1 promille achter stuur van zijn auto

Hengelo

Maandagmorgen 24 november, omstreeks 02.30 uur, wordt op de Markt in Hengelo een 34 jr. automobilist uit Almelo gecontroleerd. Hij blijkt te diep in het bekende glaasje te hebben gekeken en wordt aangehouden. Aan het bureau wijst de ademanalyse 1 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-153141)

Aanhoudingen na diefstal fiets

Twee mannen aangehouden bij inladen van een net gestolen fiets

Geesteren

Surveillerende politiemensen zien zondagmiddag 23 november, om ongeveer 16.00 uur, dat op de Roringstraat in Geesteren, twee mannen bezig zijn een fiets in een personenauto te laden. Bij aanspreken weten de mannen niet direct een plausibele verklaring voor hun daad te geven. De politiemensen hebben dan het vermoeden dat het wel eens om een gestolen fiets kan gaan. Dit vermoeden wordt door de twee bevestigd. De fiets was even daarvoor gestolen bij een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat in Geesteren. Beide mannen, Enschedeers van 27 en 57 jaar, worden daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier zijn ze afgehoord en in de loop van de avond heengezonden met een proces-verbaal. Bij navraag in de horecagelegenheid bleek het te gaan om een fiets van een 45 jr. man uit Geesteren, die in de horecagelegenheid aanwezig was. De fiets is aan de eigenaar teruggegeven. (bps: 03-153023)

Meisje tot twee keer toe lastiggevallen

15 jarig Almeloos meisje tot twee keer toe lastig gevallen

Almelo

Zondag 23 november, werd door een 15 jarig meisje uit Almelo, aangifte gedaan van het feit dat zij in de nacht van vrijdag de 22e op zaterdag de 23e november, tussen 02.00 en 02.30 uur, tot twee keer toe door dezelfde persoon was lastig gevallen en onzedelijk betast. Zij was samen met wat vrienden uitgeweest in diverse horecagelegenheden in de Almelose binnenstad. Op weg naar huis is ze door dezelfde persoon, die ze in een van de horecagelegenheden was tegen gekomen, zowel aan de Doelenstraat als op het Kerkplein achter de kerk in Almelo, lastig gevallen. De politie wil uiteraard graag in contact komen met getuigen die van de voorvallen aan de Doelenstraat en het Kerkplein iets gezien hebben. Gebeld kan worden met 0900-8844 of met meld misdaad anoniem, 0800-7000 (bps: 03-152762)

Aanhouding na vernielingen en aanrijding

Man pleegt vernielingen, rijdt onder invloed diverse verkeersbroden omver

Almelo

Zondagavond 23 november, om ongeveer 23.10 uur, werd gemeld dat er in een woning aan de Eilandstraat in Almelo, problemen waren. Bleek dat de man des huizes de hele boel kort en klein had geslagen. Een groot deel van de huisraad was vernield. Na de vernielingen was de man, een 30 jr. Almeloer, de woning uit gegaan en met de nodige alcohol op achter het stuur van zijn auto gekropen en weggereden. Direct daarop werd gemeld dat op de Witvoetenstraat in Almelo, een automobilist een aantal verkeersborden op een middengeleider had platgereden. Delen van een auto, waaronder een kentekenplaat werden aangetroffen. Het bleek de kentekenplaat te zijn die bij de auto van de 30 jr. hoorde. Even later werd de auto aangetroffen aan de Peppelstraat in Almelo en na wat zoekwerk werd de 30 jr. aangehouden die er nog vandoor wilde gaan. Hij is overgebracht naar het bureau, waar de ademanalyse 1.2 promille aangaf. Voor verder verhoor is hij daarop opgesloten. (bps: 03-153124)

Aanhoudingen bij inbraak

Twee mannen lopen te zeulen met kluis en worden aangehouden

Enschede

Maandagmorgen 24 november, om ongeveer 05.50 uur, wordt door getuigen doorgegeven dat op de Molenstraat hoek Nieuwe Schoolweg in Enschede, twee mannen met iets zwaars lopen te zeulen. Politiemensen treffen daarop de twee aan, die bij het zien van de politieauto er als een haas vandoor gaan. De twee worden een eindje verderop alsnog aangehouden en overgebracht naar het bureau waar ze zijn opgesloten. Het bleek dat de twee hadden ingebroken bij een bedrijf aan de Molenstraat in Enschede en daar, na de voordeur te hebben verbroken, een kluis hadden weggenomen. Hier liepen ze mee te zeulen toen getuigen e.e.a. aan de politie doorgaven. Een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 03-153156)

Aanhoudingen na steekpartij

Twee mannen aangehouden na steekpartij op de vroege zondagmorgen

Enschede

Zondagmorgen 23 november, om ongeveer 06.10 uur, werd gemeld dat op het Stationsplein een man met een mes was gestoken. De man, een 21 jr. Enschedeer, had enkele steekwonden in zijn linkerhand. Hiervoor is hij later behandeld. Een getuige gaf signalementen van de twee daders door. De politiemensen hadden naar aanleiding van de signalementen het vermoeden dat het wel eens kon gaan om twee Enschedeers van 28 en 32 jaar, die zij de hele nacht reeds in de Enschedese binnenstad waren tegen gekomen en die zich "opvallend" hadden gedragen. In de omgeving van hun woonadressen in Enschede Noord, werden de twee aangetroffen en aangehouden. Aan het bureau zijn beide opgesloten en in de loop van de zondag in verzekering gesteld. Over het waarom van e.e.a. bestaat nog onduidelijkheid, onderzoek wordt voortgezet. (bps: 03-152897)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --