Politie Midden- en West Brabant

Politie Midden en West Brabant investeert stevig in Opiumwet

Tilburg, 24 november 2003.

TILBURG - In de maand oktober heeft de Politie Midden & West Brabant stevig geïnvesteerd in de controle van de Opiumwet en coffeeshops. Deze controles vonden plaats in het kader van de Operationele Korpsdagen. Tijdens deze operationele korpsdagen besteedt de politie regiobreed aandacht aan verschillende onderwerpen. Zo werd in de maand september regionaal actie gevoerd op het verkeersgedrag bij en rondom scholen. Oktober was dus de drugsmaand. Op vier fronten heeft de politie gecontroleerd op strafbare feiten uit de Opiumwet. Zo werden in alle districten hennepkwekerijen geruimd, coffeeshops gecontroleerd op de handelsvoorraad en andere inrichtingseisen, werden dealpanden geruimd en last but not least controleerde de politie stappers in het uitgaansleven op het bezit van harddrugs (XTC en andere verdovende middelen)

Hennepkwekerijen
In de districten Tilburg, Breda, Oosterhout en Bergen op Zoom zijn in totaal 18 hennepkwekerijen geruimd. In totaal zijn bij deze ruimingen 28.097 hennepplanten aangetroffen.

Dealpanden
In de districten Tilburg en Bergen op Zoom heeft de politie actie gehouden bij in totaal vijf dealpanden. Bij één dealpand in Bergen op Zoom trof de politie 20 gram cocaïne aan en drie personen aangehouden. Twee van hen zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Coffeeshops
In totaal controleerde de politie in de districten Tilburg, Breda, Oosterhout en Bergen op Zoom 17 coffeeshops. In Bergen op Zoom heeft de politie drie personen aangehouden en werd er ruim twee kilo sofdrugs inbeslag genomen. Het merendeel van de coffeeshops had de zaakjes goed voor elkaar conform de in convenanten vastgelegde afspraken.

XTC
In de drugsmaand oktober heeft de politie ook acties gehouden in het uitgaansleven. Zo controleerden de politie in Tilburg 410 stappers. De buit was minimaal. Er werd maar één XTC tablet aangetroffen. In het politiedistrict Oosterhout controleerden de politie 12 personen en 10 auto`s. Bij deze actie werden geen harddrugs aangetroffen. In district Bergen op Zoom heeft de politie bij de XTC-controle vier locaties bezocht. Er werden 12 XTC tabletten, 9 bolletjes cocaïne en 3 zakjes met cocaïne aangetroffen. In verband met het aantreffen van deze drugs hield de politie 3 personen aan.

Bron: Carel Bouman