Tiscali

Nieuwe Tiscali Music Club klaar voor de start

De eerste Europese ISP die gratis en legaal toegang bood tot digitale muziek komt vanaf vandaag met de nieuwe versie van de Tiscali Music Club: een flexibele en gebruikersvriendelijke dienst met zeer aantrekkelijke prijzen, vanaf ¤ 0.75 per track!

Utrecht, 24 november 2003 - In februari startte Tiscali met de zeer succesvolle Music Club. Nu neemt Tiscali weer het voortouw met een nieuwe vorm van legale online muziekdiensten. Tiscali zoekt voortdurend naar nieuwe manieren om online muziek toegankelijker te maken.

De nieuwe Tiscali Music Club biedt vanaf slechts ¤ 0.75 per track een uitgebreide reeks mogelijkheden: van het permanent downloaden van losse tracks of hele albums tot het downloaden van nummers van beroemde internationale en nationale artiesten die nog niet in de winkels beschikbaar zijn.

In samenwerking met OD2, het toonaangevende digitale muziekbedrijf, en het gebruik van de Microsoft® Windows Media® Player 9 Series technologie, kunnen internetgebruikers in Nederland individuele nummers downloaden vanaf ¤ 0.75 per stuk. Zij maken een selectie uit een uitgebreide catalogus met meer dan 220.000 nummers van 8.500 artiesten en bijzonder muziekmateriaal zoals speciale optredens, radioprogrammas, interviews/spoken word en binenkort videos en nog veel meer. De nieuwe muziekclub ging twee weken geleden al van start in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De dienst is bijzonder gebruiksvriendelijk en betalingen zijn eenvoudig en flexibel: van een "betaal direct" formule tot "prepaid", met een kortingssysteem dat de meest aantrekkelijke prijzen garandeert.

De nieuwe versie van Tiscali Music Club is simpeler en logischer ingericht. Steeds meer gebruikers zullen nu de voordelen van legale toegang tot digitale muziek ervaren zoals hoogwaardige kwaliteit van speciaal gecodeerde virusvrije bestanden en hoge downloadsnelheden. Tiscali Music Club biedt het volgende:

Ø Streaming - Alvorens te downloaden kunnen gebruikers 30 seconden gratis luisteren naar elk track uit de catalogus;

Ø Downloaden van individuele nummers - vanaf slechts ¤ 0.75 is het mogelijk om permanent en legaal tracks te downloaden en/of op CD te branden;

Ø Downloaden van complete albums - vanaf ¤ 9.40 kunnen volledige albums gedownload en gebrand worden.

Ø Pre-release downloaden - gebruikers hebben de exclusieve mogelijkheid om als primeur een aantal tracks te downloaden: 4 tot 6 weken voordat deze beschikbaar zijn in de gewone platenzaken!

Betalen kan op verschillende manieren:

Ø "Betaal Direct" - gebruikers stoppen de door hen geselecteerde tracks in een "virtueel winkelwagentje" van de Tiscali Music Club en betalen per track per keer;

Ø "Prepaid" - door credits vooraf te kopen ontvangen gebruikers oplopende kortingen en steeds aantrekkelijker prijzen per nummer of album. Voorbeeld: als je voor ¤ 69.99 credits koopt en daarmee 25% korting krijgt, kost een track van ¤ 0.99 eigenlijk ¤ 0.75, op dit moment het voordeligst in Europa.

Prepaid kaart

Bestedingswaarde

Korting

Kortingspijs per song

¤ 9.99

¤ 11.00

9%

¤ 0.90

¤ 19.99

¤ 23.00

13%

¤ 0.86

¤ 69.99

¤ 93.00

25%

¤ 0.75

Tiscali Music Club gebruikers kunnen de door hen geslecteerde muziek betalen met gewone credit cards (Visa of MasterCard).

Per vandaag kunnen alle internetgebruikers gratis lid worden van Tiscali Music Club via http://muziek.tiscali.nl en gebruik maken van de verschillende diensten. Tiscali-abonnees krijgen toegang tot deze dienst met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

De muziek van de nieuwe Tiscali Music Club wordt exclusief geleverd door OD2, de grootste Europese distributeur van legale digitale muziek. De OD2 catalogus bevat tracks van de belangrijkste platenlabels zoals Warner, BMG, EMI en Universal, en ook van onafhankelijke labels. Door de samenwerking met Microsoft kan Windows Media® Player 9 Series kan sneller worden gedownload. Dit zorgt voor een betere geluidscompressie en geluidskwaliteit.

Over Tiscali

Tiscali S.p.A., (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), 'the Internet Communication Company', biedt toegang tot het internet en een breed scala aan content, toepassingen en innovatieve communicatiediensten. Tiscali biedt toegang tot het internet en een breed scala aan content, zakelijke toepassingen en innovatieve communicatiediensten. Op 30 september 2003 had Tiscali 7,6 miljoen actieve gebruikers waarvan 602.000 breedbandabonnees. De corporate website van Tiscali is www.tiscali.com



Tiscali