Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
uw brief van

uw kenmerk

ons kenmerk
DL. 2003/3737
datum
24-11-2003

onderwerp
Gedragsonderzoek energiebesparing glastuinders
TRC 2003/9130

bijlagen

---

Geachte Voorzitter,

Conform mijn toezegging in het Algemeen Overleg 'Effectiviteit energiebesparingsbeleid in de glastuinbouw' van 5 november jl. zend ik u het LEI-onderzoek 'Ondernemen met energie, Gedragsonderzoek naar de drijfveren van glastuinders ten aanzien van energiebesparing'.

Tijdens het Algemeen Overleg heb ik aangegeven dat, op basis van de resultaten uit dit gedragsonderzoek, de Commissie Energie van GLAMI besloten heeft prioriteit te geven aan het ontwikkelen van een integrale aanpak specifiek gericht op de groep vijf uit het gedragsonderzoek (de groep die de grootste energiebesparingsinspanningen moet leveren). Hierbij zal gebruik gemaakt worden van het geboden inzicht in de drijfveren van ondernemers ten aanzien van energiebesparing en de handvatten om belemmeringen aan te pakken.

Ik hecht eraan te benadrukken dat de reguliere inspanningen vanuit het ingezette energiebesparingsbeleid (onderzoek, demonstratie, voorlichting, fiscale regelgeving) onverminderd doorgezet worden. Deze inspanningen zijn gericht op alle tuinders.

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

dr. C.P. Veerman

Bijlage:
LEI-onderzoek 'Ondernemen met energie' (PDF-formaat, 534 Kb)
Voor downloaden van PDF-bestanden: Zie het origineel http://www.minlnv.nl/infomart...2003/par03348.htm



---