Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

http://www.minvrom.nl

MINVROM: Uitnodiging aan de Pers

Uitnodiging aan de pers

Werkbezoek externe veiligheid aan regio Dordrecht, Breda en Rotterdam

Productie, opslag, transport en gebruik van gevaarlijke stoffen kunnen risico.s veroorzaken voor de leefomgeving. Op die plaatsen waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, moet rekening worden gehouden met de arbeidsomstandigheden, de maatregelen voor opslag en transport, de ruimtelijke ordening en de rampenbestrijding.

Het coördinerende ministerie van VROM heeft daarom voor de verantwoordelijke bewindslieden een werkbezoek georganiseerd in de regio Dordrecht, Breda en Rotterdam. Minister Dekker van VROM, Peijs van Verkeer en Waterstaat, Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en staatssecretaris Van Geel van VROM en Rutte van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekijken hoe de veiligheidsregels in de praktijk worden toegepast en op welke knelpunten de praktijk stuit.

Journalisten kunnen tijdens de werkbezoeken meelopen, maar vanwege het drukke programma zal er slechts zeer beperkt gelegenheid zijn om vragen te stellen. Aansluitend op het bezoeken van de locaties, voeren de bewindslieden in de drie gemeenten in besloten kring gesprekken over het thema externe veiligheid. Na afloop van het programma zullen de bewindslieden van VROM, V&W en SZW in Dordrecht beschikbaar zijn voor interviews.

Programma

Breda
De ruimtelijke problematiek rondom Brabantroute. 09.55 . 10.10 uur
Bezoek van minister Remkes en minister Peijs aan een bedrijfsterrein (Van Gend en Loosterrein/ park Valkenberg) aan Belcrumweg in Breda

Rotterdam
09.55 . 10.10 uur
Vervoer van gevaarlijke stoffen over water in een verstedelijkte omgeving
Bezoek door staatssecretaris Van Geel en staatssecretaris Rutte over het spanningsveld ruimtelijke ontwikkeling-vervoer van gevaarlijke stoffen ter hoogte van Koninklijke Roei- en Zeilvereniging De Maas in Rotterdam.

Dordrecht
10.50 . 10.55 uur
Knelpunten rondom een intensief benutte spoorzone Bezoek door minister Dekker aan locatie Nieuweweg in Dordrecht.

Interviews
Gelegenheid voor interviews 12.30 tot ca. 12.45 uur bij brandweerkazerne, Oranjepark 13 in Dordrecht

De gemeente Dordrecht zal na afloop van het werkbezoek om ca 13.00 uur afzonderlijk een persconferentie geven over het lokale beleid voor externe veiligheid.

Meer informatie over het werkbezoek,

Persvoorlichting ministerie VROM
Wim van der Weegen
070-3393986 of 06-27020682

Voor meer informatie over de gemeenten,

Persvoorlichting Dordrecht: Sietske van Putten 078-6396909 of 06-28535589
Persvoorlichting Breda: Sonja van Ginneken 076-5293015 Persvoorlichting Rotterdam: Carolien van Eykelen 06-22918247

24 nov 03 14:35