Tie Holding NV

TIE: VERKOOP TIE BELGIUM DEFINITIEF

maandag, 24 november, 2003

Het aan de Amsterdamse beurs EuroNext genoteerde B2B-integratiesoftwarebedrijf TIE Holding N.V. ("TIE") maakt hierbij bekend dat de verkoop van haar dochteronderneming TIE Belgium aan de Belgische business partner Porthus N.V. definitief is afgerond. De verkoop heeft TIE een bedrag van EUR 1 miljoen opgeleverd. Van dit bedrag zal EUR 800.000 worden aangewend ter aflossing van de lening van EUR 2,5 miljoen van Berkshire Investments Nederland BV.

Het management is content met deze transactie, omdat het winstgevende TIE Belgium NV, verder gaat onder dezelfde naam en de exclusieve reseller wordt voor TIE-software in België en Luxemburg. Porthus en TIE Holding zijn overeengekomen dat TIE 50% van de opbrengsten van de licentieverkopen en de onderhoudsbedragen ontvangt. TIE houdt hiermee een stevige positie op de Belgische markt. Dit betekent bovendien dat TIE Belgium als reseller ongeveer EUR 250.000 zal bijdragen aan de omzet van TIE in 2004. In de jaren daarna verwachten we, gezien de marktvooruitzichten, een positieve evolutie van deze bijdrage.

Dick Raman, CEO van TIE: Deze overname past in onze Schoon Schip strategie. De synergie die TIE Belgium met Porthus heeft is groot, vandaar dat een goede prijs bedongen kon worden. TIE blijft een sterke speler in de BeNeLux, alleen hebben we nu niet meer de lasten van een eigen kantoor in België, maar wel de lusten van doorlopende opbrengsten uit de licentieverkopen.

Op 28 maart jl. kondigden TIE Belgium en Porthus aan nauw samen te gaan werken om Belgische bedrijven te voorzien van B2B-oplossingen in plaats van het aanbieden van enkel technologie. Deze samenwerking is zo succesvol gebleken dat Porthus te kennen gaf TIE Belgium graag te willen overnemen. Beide bedrijven hebben hun expertise op het gebied van EDI en XML gebundeld tot een geïntegreerde kant-en-klaar B2B-platform waarvan de flexibiliteit zo groot is dat het eenvoudig kan worden uitgebreid met nieuwe diensten zoals XML/EDI per email, FTP het converteren van MS Office-bestanden, etc.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIEs belangrijkste software-toepassing is de Enterprise Portal Framework (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft een brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:
TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol-Rijk)
The Netherlands
Tel: +31-20-658 99 03
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: info@TIEglobal.com
Web site: http://www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2003. All rights reserved.