Politie Amsterdam-Amstelland


---

Drie straatdealers gearresteerd
24-11-2003. In de nacht van zondag op maandag werden drie straatdealers in de binnenstad op heterdaad betrapt toen zij hun verboden waar aan de man brachten. Op de Boomsteeg, de Zeedijk en in de Bloedstraat werden kopers geveegd en dealers gearresteerd. Naast een aantal bolletjes met vermoedelijk verdovende middelen werd in twee gevallen een behoorlijk bedrag aan handelsgeld in beslag genomen. De kopers zijn na verhoor heengezonden. De straathandelaren zijn in verzekering gesteld.

---

Inbraak verijdeld door oplettende buurtbewoner

24-11-2003. In de nacht van zaterdag op zondag werd een 32-jarige man gearresteerd toen hij op het punt stond een inbraak te plegen in een kinderdagverblijf in Diemen-Noord. Een oplettende buurtbewoner had de politie op de hoogte gebracht toen hij zag dat enkele mannen zich bij bij het kinderdagverblijf verdacht ophielden. De politie die snel ter plaatse was trof voor het pand, bij een open raam, een man aan. Hij werd op verdenking van poging tot inbraak gearresteerd. Er worden uit het pand op dit moment geen goederen vermist. De man is ingesloten en de wijkteamrecherche doet onderzoek in deze zaak.
---

Vrouw in nek gestoken
24-11-2003. In de nacht van zondag op maandag rond halfdrie raakte een 22-jarige vrouw gewond toen zij in een pand aan de Spuistraat door een man met een mes in haar nek werd gestoken. De vrouw, die werkzaam was in een prostitutieruimte, werd bloedend op straat aangetroffen. Zij werd door ambulancepersoneel voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De dader, gekleed in een zwarte leren jas, zou hierna over de Spuistraat zijn weggerend in de richting van de Raadhuisstraat. De man is vooralsnog voortvluchtig. Over de precieze toedracht van het misdrijf tast de politie nog in het duister. De recherche van het binnenstadsdistrict onderzoekt de zaak.

---

Belwinkel overvallen

24-11-2003. Zondagavond werd een belwinkel aan de Rozengracht overvallen. De gewapende dader ging er met een onbekend geldbedrag en een hoeveelheid telefoonkaarten vandoor. Omstreeks tien uur klopte de overvaller met een smoes bij het kantoortje van de werknemer aan. Toen deze de deur opende viel de rover de ruimte binnen en bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen. De dader deed een greep in de kassa en maakte de telefoonkaarten buit. De recherche onderzoekt de overval.