Gemeente Aalten


24/11/2003
Publicatie vaststelling Inspraakverordening gemeente Aalten 2004. Wij maken bekend dat de raad van de gemeente Aalten in zijn vergadering van 18 november 2003, heeft besloten tot vaststelling van de Inspraakverordening gemeente Aalten 2004.

Publicatie vaststelling Inspraakverordening gemeente Aalten 2004.

Wij maken bekend dat de raad van de gemeente Aalten in zijn vergadering van 18 november 2003, heeft besloten tot vaststelling van de Inspraakverordening gemeente Aalten 2004.

De vorige inspraakverordening dateert van 2000 en was vanwege gewijzigde wetgeving aan vernieuwing toe.

Het raadsbesluit treedt in werking op de eerste dag na het verstrijken van een termijn van zes weken na de datum van deze bekendmaking.

Op grond van de "Verordening op het correctief raadgevend referendum gemeente Aalten 2002" is besloten dat op dit raadsbesluit de Tijdelijke Referendumwet van toepassing is. Dit houdt in dat door iedere kiesgerechtigde in Aalten binnen drie weken na datum van deze publicatie een verzoek bij de gemeente kan worden ingediend tot het houden van een raadgevend referendum over dit raadsbesluit. Het verzoek dient persoonlijk te worden ingediend bij de afdeling burgerzaken van de gemeente Aalten.

Er is een minimum aantal verzoeken van burgers nodig om een gemeentelijk raadgevend referendum te kunnen houden in onze gemeente. Dit aantal wordt berekend op basis van het vastgestelde aantal kiesgerechtigden. Het aantal inleidende verzoeken is vastgesteld op minimaal 125 en het aantal verklaringen ter ondersteuning van het inleidend verzoek op 1250.

De verordening, de toelichting daarop en het besluit van burgemeester en wethouders over het van toepassing zijn van de Tijdelijke Referendumwet liggen vanaf heden voor een ieder ter inzage.