Stad Utrecht 15.05 uur

Utrecht 24-11-2003 - Persbericht district Stad Utrecht

Hennepactie
UTRECHT Maandag 24 januari, om 09.00 uur, heeft de politie van het district Utrecht noord 5 hennepkwekerijen opgerold bij woningen aan de Orinocodreef. Politieonderzoek was de aanleiding om bij de woningen binnen te treden om de hennepplantages op te sporen. Tevens heeft de politie één van de woningen doorzocht naar een mogelijk vuurwapen.

De actie werd uitgevoerd door ongeveer 50 politiemensen, die werden ondersteund door transportpersoneel en medewerkers van het energiebedrijf. Bij de controle troffen agenten bij vijf woningen een hennepplantage met planten aan. In totaal zijn 2.300 hennepplanten in beslag zijn genomen. Ook de apparatuur en een aantal zakken met gedroogde henneptoppen is in beslag genomen. Het energiebedrijf constateerde dat er in twee woningen sprake was van diefstal van stroom. Bij de woning waar politiemensen zochten naar een vuurwapen is geen wapen aangetroffen. Wel werd munitie aangetroffen, die in beslag is genomen.

De politie heeft zeven verdachten aangehouden. Zes mensen die aangaven eigenaar te zijn van de plantages, waarvan één tevens is aangehouden voor het in bezit hebben van munitie. Eén verdachte is aangehouden vanwege hinderlijk gedrag. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.