Ingezonden persbericht

Hitachi Data Systems breidt storage-connectiviteit verder uit met nieuwe iSCSI-oplossing

Samenwerking met McDATA maakt inzet IP-gebaseerde SAN's met Hitachi Thunder 9570V storage-systemen mogelijk voor midmarket

Amsterdam, 24 november 2003 - Hitachi Data Systems (HDS), dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), gaat in samenwerking met McDATA Corporation (Nasdaq: MCDTA/MCDT) kleine en middelgrote bedrijven voorzien van een kosteneffectief alternatief voor Storage Area Networking met de Hitachi TrueNorth(tm) iSCSI SAN Solution.

Kleine en middelgrote bedrijven kunnen met deze oplossing profiteren van de voordelen van netwerkdataopslag, waaronder storage-consolidatie, betere capaciteitsbenutting en gecentraliseerd beheer van back-up, beveiliging en storage. Door de bestaande IP-infrastructuur uit te breiden, kan de total cost of ownership verlaagd worden. Daarnaast is de oplossing getest met iSCSI drivers van Microsoft, waardoor ze bij uitstek geschikt is voor Windows-omgevingen.

De nieuwe oplossing is een kosteneffectief alternatief voor Fibre Channel SAN's en omvat het modulaire Hitachi Thunder 9570V(tm) storage-systeem, de Eclipse(tm) 1620 SAN Internetworking-switch van McDATA en ondersteunende diensten.

"De Hitachi TrueNorth(tm) iSCSI SAN Solution versterkt onze strategie voor het leveren van een brede reeks connectiviteitsopties. Daarbij spelen we in op de eisen die klanten stellen op het gebied van prestaties en beschikbaarheid tegen een betaalbare prijs", zegt Scott Genereux, Vice-President Global Marketing & Business Development van Hitachi Data Systems. "Onze nieuwe iSCSI-oplossing is een goedkoper alternatief voor Fibre Channel. Ons partnership met McDATA stelt ons in staat deze oplossing snel op de markt te brengen met een combinatie van producten en diensten waarmee klanten op korte termijn de voordelen van netwerkdataopslag kunnen benutten."

De vraag naar iSCSI groeit snel. IDC voorspelt dat deze markt zal groeien van 216 miljoen dollar in 2003 naar bijna vijf miljard dollar in 2007. Een aantal factoren draagt bij aan de groeiende interesse in iSCSI.
* Makkelijk inzetbaar - iSCSI kan overal geïmplementeerd worden waar een IP-netwerk beschikbaar is.
* IP-voordelen - organisaties kunnen de bekende beheermogelijkheden van IP verder uitbreiden met onder andere SAN-beheer, Quality of Service, load-balancing, routing en beveiliging.
* Bewezen technologieën - SCSI en Ethernet/IP worden breed geaccepteerd en stellen organisaties in staat hun bestaande IT-infrastructuur en -kennis verder uit te breiden.
* Brede ondersteuning van besturingssystemen - De meeste leveranciers van besturingssystemen, waaronder Microsoft, gaan iSCSI ondersteunen. Het IP Storage Forum van de Storage Networking Industry Association verwacht dat aan het eind van 2003 nagenoeg alle besturingssystemen iSCSI-ondersteuning bieden.

"Doordat de noodzaak van datatoegang blijft groeien, blijft McDATA zich richten op het bieden van de beste oplossingen op basis van partnerships met vooraanstaande bedrijven", zegt Mike Gustafson, Senior Vice-President Worldwide Marketing van McDATA. "iSCSI stelt klanten in staat om tegen lagere instapkosten te profiteren van de voordelen van een SAN. McDATA werkt graag samen met Hitachi Data Systems aan het breed beschikbaar maken van deze interessante technologie."

De iSCSI SAN Solution is de eerste oplossing binnen de iSCSI-strategie van HDS en past binnen het TrueNorth-model voor samenwerking. HDS zal op termijn een reeks van iSCSI-oplossingen voor de midmarket- en grote bedrijven bieden ter aanvulling op het bestaande Freedom Data Networks SAN- en NAS-portfolio. Nieuwe iSCSI-oplossingen zullen in 2004 bekendgemaakt worden.

Prijs en beschikbaarheid
De Hitachi TrueNorth(tm) iSCSI SAN Solution, bestaande uit Hitachi Thunder 9570V storage-systemen en switch-technologie van McDATA, is per direct beschikbaar bij HDS en haar TrueNorth Channel Partners. Prijzen starten bij 52.000 euro en zijn afhankelijk van configuraties.

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet haar wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd (NYSE: HIT) heeft haar hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 340.000 medewerkers. In het boekjaar 2002 (dat eindigde op 31 maart 2003) werd een geconsolideerde omzet behaald van 68,3 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com

McDATA Corporation
McDATA is leverancier van Multi-Capable Storage Networking Solutions (hardware, software en diensten), waarmee partners en klanten de total cost of ownership van hun opslagbeheer kunnen terugdringen en kunnen inspelen op de informatie-eisen van morgen. McDATA is vertegenwoordigd in meer dan 8.000 datacenters wereldwijd en in meer dan 80 procent van de storage-datacenters van Fortune 100-bedrijven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)20 65 09 311
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl

© Hitachi Data Systems is registered with the U.S. Patent and Trademark Office as a trademark and service mark of Hitachi, Ltd.