Politie Friesland


Politieberichten van 24/11 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 24-11-2003 - Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bureau Communicatie, via 0900 - 8844.

Tijnje: aanrijding met dodelijke afloop, getuigenoproep Vanochtend om 07.30 uur is een 23-jarige inwoonster van Nij Beets om het leven gekomen bij een aanrijding op de Rolbregedyk. De vrouw fietste vanuit de richting Nij Beets in de richting van Tijnje. Hier werd zij, 150 meter voor de bebouwde kom van Tijnje, van achteren aangereden door een vrachtwagen, bestuurd door een 53-jarige inwoner van Oldeberkoop. De vrouw was op slag dood. Het was regenachtig weer, de vrouw voerde verlichting. Bureau Ongevalanalyse en Voertuigtechniek van de Friese politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. De politie komt graag in contact met eventuele getuigen op het algemene nummer van de politie Fryslân, 0900 - 8844. Vooral komt de politie graag in contact met een kraanmachinist, die ten tijde van het ongeval in de buurt van het ongeval is gesignaleerd.

Drachten: verdachte aangehouden
Uit nader onderzoek en verhoor stelde de politie afgelopen week vast dat een 20-jarige inwoner van Kootstertille zich in november schuldig had gemaakt aan zes auto-inbraken te Buitenpost en Surhuisterveen. Het betrof autos die in de bebouwde kom geparkeerd stonden. Tevens had de verdachte zich begin november schuldig gemaakt aan diefstal van dieselolie uit een geparkeerde vrachtwagen aan de String te Twijzelerheide. Deze zaken kwamen aan het licht toen de verdachte op 19 november in Drachten werd aangehouden ter zake oplichting van een telefoonwinkel. De verdachte probeerde met een gestolen paspoort een laptop en een GSM te leasen. De verdachte werd ingesloten.

Lemmer: inbraak bedrijf
Tussen zaterdag 22 november 17.00 uur en maandag 24 november 08.00 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Brekkenweg. Weggenomen zijn een drietal flatscreens. Door het forceren van de toegangsdeuren kwam men binnen. Aangifte werd gedaan door een 41-jarige inwoner van Lemmer.

Nijehaske: diefstal bedrijfsauto
Tussen vrijdag 21 november 13.15 uur en maandag 24 november 08.30 werd bij een bedrijf aan de Expansielaan een bedrijfsauto gestolen. Merk; Hyundai H100, voorzien van het kenteken VG-RB-95, kleur grijs, bouwjaar 1995. Aangifte hiervan werd gedaan door een 52-jarige inwoner van Kampen.

Rottum: diefstal kluis uit kantoor
In de nacht van zondag op maandag werd een kluis weggenomen bij een bedrijf aan de Sydtakke. In de kluis lagen autopapieren, sleutels en blanco vrijwaringsbewijzen. Door het forceren van een zijraam kwam men binnen. Aangifte werd gedaan door een 41-jarige inwoner van Rottum.

Heerenveen: diefstal kleingeld
Maandag tussen 00.21 uur en 06.00 uur werd een hoeveelheid kleingeld weggenomen uit een kluis bij een bedrijf aan de Pim Mulierlaan. Via de achterzijde van het bedrijf kwam men binnen. In het kantoor gedeelte heeft men een deur geforceerd. Aangifte werd gedaan door een 33-jarige inwoner van Heerenveen.