1e persbericht van maandag 24 november 2003

Eindhoven 24-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbreker aangehouden

Een man van 31 jaar uit Eindhoven is maandagochtend rond 6.15 uur in zijn woning in Woensel-Zuid aangehouden. Hij zou rond 4.45 uur hebben ingebroken in een bedrijf aan de Boschdijk. De inbraak is opgenomen op video. Op basis van de beelden kon de man, die een bekende is van de politie, worden opgespoord. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. Het is nog onbekend of er iets is meegenomen uit het bedrijf.

Eindhoven: Opgepakt voor mishandelen ex-vrouw

Maandagochtend rond 3.30 uur is een man van 38 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij zou kort daarvoor zijn ex-echtgenote in haar woning in Woensel-Noord hebben mishandeld. Ook had hij de voordeur vernield. De vrouw heeft zelf de politie gewaarschuwd. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: Beroofd van bromscooter

Een 17-jarige Eindhovenaar is zondagavond rond 19.00 uur met geweld beroofd van zijn bromscooter. Nadat hij een snackbar aan de Ouverture had bezocht, wilde hij op de brommer wegrijden. Op dat moment kwamen twee ongeveer 18-jarige jongens op hem aflopen, die hem op zijn gezicht sloegen en tegen zijn lichaam schopten. Hij liep daardoor onder meer een bloedneus op. Eén van de twee jongens sprong vervolgens op de bromscooter en ging er daarmee vandoor. Ook de andere jongen is spoorloos verdwenen. En ook een ongeveer 16-jarig meisje dat bij de twee jongens was, is er vandoor gegaan.

Eindhoven: Kleding weggehaald

Bij een inbraak in een winkel aan de Kerkstraat zijn enkele tientallen truien en vesten buitgemaakt. Dat gebeurde maandagochtend rond 6.30 uur. Een raam van de toegangsdeur is vernield waarna de kleding is weggehaald. Een getuige heeft één dader met de buit in een auto zien stappen en zien wegrijden.

Eindhoven: Dronken automobilist botst tegen auto

Tegen een man van 74 jaar uit Eindhoven is proces-verbaal opgemaakt omdat hij dronken met zijn auto tegen een geparkeerde wagen is gereden. Dat gebeurde maandagochtend rond 00.30 uur op de Hendrik Staetslaan. Na de botsing is de man voor een blaastest meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij een alcoholpromillage van 1,00 te hebben.

Helmond: Bestelbus gestolen

Vanaf de Groenlingstraat is zondagavond tussen 18.30 en 20.00 uur een bestelauto weggehaald. Het gaat om een witte Mercedes Benz 208D (VT-37-XY).

Maarheeze: Brand na inbraak in bedrijf

Bij een inbraak in een bedrijf aan Den Engelsman zijn onder meer een vorkheftruck, een zaagmachine en een aantal lasapparaten weggehaald. Daarna is in het pand brand gesticht. Die werd zondagmiddag rond 15.30 uur ontdekt en door de brandweer geblust. De inbraak is gepleegd via de achterkant van het bedrijf. Daar is een ruit uit de toegangsdeur gehaald.

Maarheeze: Auto weggehaald

Vanaf de Jasmijnstraat is tussen zondagochtend 1.00 en zondagmiddag 17.45 uur een auto weggehaald. Het gaat om een grijze Opel Kadett (XR-33-KG).

Geldrop: DVD-speler ontvreemd

Het afgelopen weekeinde is ingebroken in een woning aan de Stationsstraat. Het slot van de voordeur werd geforceerd. Daarna werd een dvd-speler uit het huis weggehaald.

Veldhoven: Goederen weg na inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Provincialeweg zijn onder meer een videocamera, twee cameras, een mobiele telefoon en een dvd-speler weggehaald. Dat gebeurde zondag tussen 13.00 en 20.30 uur. De inbraak is gepleegd via een raam aan de achterkant van het huis. Dat werd kapot geslagen, waarna de goederen werden weggenomen.

Eersel: Woninginbraak

Zondagavond tussen 19.00 en 20.30 uur is ingebroken in een woning aan de Groes. Aan de zijkant van het huis is een raam kapot geslagen, waarna de woning werd doorzocht. Er werden onder meer een fotocamera en geld weggehaald.

Eersel: Kassalade weg na inbraak

Bij een inbraak in een winkel aan de Dijk is de kassalade met een onbekende hoeveelheid geld weggehaald. Maandagochtend rond 5.00 uur werd een winkelruit vernield, waarna de geldlade werd meegenomen.

Valkenswaard: Computerscherm gestolen

Uit een winkel aan de Eindhovenseweg is maandagochtend een computerscherm weggehaald. Rond 2.45 uur is de etalageruit kapot gegooid, waarna het TFT-scherm uit de etalage werd gestolen.

Waalre: Vrouw bestolen van tas

Een vrouw van 37 jaar uit Waalre is zondagavond rond 21.15 uur bestolen van haar handtas met inhoud. Toen de vrouw met haar dochter op de Sophiastraat liep, kwamen er twee brommers op hen afrijden. Eén van de twee reed vlak langs de vrouw, waarna de bestuurder de tas uit haar handen trok. Vervolgens gingen de twee brommers er vandoor. In de tas zaten een portemonnee met 200 euro en een mobiele telefoon.

Steensel: Auto gestolen

Vanaf de Weverstraat is tussen zondagmiddag 12.00 uur en maandagochtend 8.30 uur een auto weggehaald. Het betreft een grijze Opel Vectra (YZ-06-FH).