Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vroeg boeken, goedkoop varen...

Dfds seaways introduceert 'fluid pricing'

IJmuiden, 24 november 2003... Van IJmuiden naar Newcastle voor een zeer lage prijs? Per 1 januari 2004 kan dat! DFDS Seaways introduceert dan het flexibele prijzensysteem 'fluid pricing.' Dit systeem is gebaseerd op de beschikbare capaciteit op het moment van de boeking. Hoe groter de beschikbaarheid, hoe lager de prijs. In de nieuwe zomerbrochure Engeland & Schotland 2004 die in december uitkomt is meer informatie te vinden over de flexibele tarieven. 'Fluid pricing' is alleen van toepassing op losse overtochten.

De spelregels in het kort
· Vroeg boeken = voordelig reizen.
· De flexibele tarieven gelden niet voor MiniCruises en arrangementsreizen. · Er zijn twee verschillende basistarieven van toepassing, afhankelijk van het seizoen. Het tarief is van toepassing op een enkele reis, er zijn geen retourtarieven meer beschikbaar. · Huttoeslagen blijven altijd hetzelfde (deze zijn niet flexibel) en zijn in beide seizoenen gelijk. Dit geldt tevens voor de tarieven voor voertuigen. · De weekendtoeslag (vrijdag en zaterdag) voor overtochten vervalt. · Kinderen van 4 t/m 15 jaar betalen slechts 50% van het van toepassing zijnde tarief. De huttoeslagen voor kinderen zijn gelijk aan de toeslagen die gelden voor personen vanaf 16 jaar.

De gasten varen er wel bij...
"Met het 'fluid pricing' systeem komen we tegemoet aan de wensen van onze gasten en versterken we onze concurrentiepositie. We hebben veel vertrouwen in het succes van 'fluid pricing,' het geld dat wordt bespaard op de overtocht kan worden besteed aan het verblijf of aan souvenirs voor thuis. Vroeg boeken biedt voordeel!" aldus Mayke van Dijk van DFDS Seaways.

Zie www.dfdsseaways.nl voor meer informatie en alle voorwaarden of bel naar 0255-546666

DFDS Seaways, de ferrymaatschappij tussen IJmuiden en Newcastle (Noord-Engeland) is met acht passagiersschepen marktleider van ferryverbindingen op de Noordzee. In 1995 vervoerde DFDS Seaways 69.000 passagiers van IJmuiden naar Newcastle. De rederij heeft in 2002 de magische grens van een half miljoen overschreden en in 2003 wordt een verdere groei verwacht naar 545.000 passagiers.