Politie Drenthe

Maandagmiddag 24-11-03

Assen 24-11-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Fietser ten val

MEPPEL - Een 8-jarige jongen uit Meppel is maandagmorgen rond 8.20 uur met zijn fiets gevallen op de Woldstraat. Hij reed in de richting van de Wheem en kwam plotseling ten val. Een voorbijganger heeft de jongen stil liggend gevonden op de grond. Na enige tijd was de jongen weer aanspreekbaar. Hij klaagde over duizeligheid en voelde zich niet goed. Waarschijnlijk is hij in een kuil gefietst en gevallen. Voorzien van een nekkraag, is de jongeman meegenomen naar het ziekenhuis. Na onderzoek mocht hij met een lichte hersenschudding weer naar huis.

Te hoge snelheid met scooter
EMMEN - Een 16-jarige scooterrijder uit Emmen werd maandagmorgen rond 11.45 uur aangehouden aan de Abel Tasmanstraat omdat hij met te hoge snelheid reed. De scooter is op het bureau op een rollerbank gezet en daar bleek dat het voertuig een vermogen had van 2.0 kw. De jongen verklaarde dat de scooter met gemak 95 km/uur haalt. De politie heeft een proces-verbaal uitgeschreven.

Inbraken in autos
ASSEN - Tussen zondagavond 23.00 uur en maandagmorgen 7.30 uur is ingebroken in een auto aan de Sperwerstraat. De auto stond op de oprit geparkeerd. Uit het voertuig is onder meer een radio/cd speler meegenomen. Door een ruit te vernielen is de inbreker binnengekomen. Het schadebedrag is nog onbekend. De 23-jarige eigenaar doet aangifte. ASSEN - Tussen zondagavond 23.00 uur en maandagochtend 10.00 uur is ingebroken in een auto die op de parkeerplaats stond in de Hortensiastraat. Door een ruit in te slaan is de dader binnengekomen. Uit de auto zijn 15 cds van Frans Bauer meegenomen. Het schadebedrag is nog onbekend. De 48-jarige eigenaar doet aangifte.

Aangifte vernieling speelhuisje
MEPPEL - Een 30-jarige man uit Meppel deed maandagmiddag aangifte van vernieling van een speelhuisje dat op een schoolplein aan de Emmastraat staat. De vernielingen zijn gepleegd tussen vrijdagmiddag 17.00 uur en maandagmorgen 8.00 uur. De schade bedraagt ongeveer 2500,-

Man zonder rijbewijs wordt onwel en belandt in tuin

BORGER - Maandagmorgen rond 11.30 uur is een 48-jarige bestuurder van een personenauto uit Drouwenerveen aan de Torenlaan onwel geworden. De man had een black-out gehad en is met zijn voertuig in een tuin tot stilstand gekomen. Het ambulancepersoneel heeft de man ter plaatse onderzocht en naar de huisarst gebracht. Na controle bleek dat de APK was verlopen, de auto niet verzekerd was en dat het rijbewijs van de man in januari 2003 ongeldig is verklaard. De bestuurder kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Uitnodiging voor de pers: unieke samenwerking in Drenthe Naar verwachting wordt het korpsbeleidsplan 2004 woensdagmiddag as. door het Regionaal College vastgesteld. De pers is hierbij van harte uitgenodigd Meer informatie staat in het volledige persbericht op onze homepage www.politie-drenthe.nl

Ramona Venema verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur.

Telefoonnummer 0592-361268.