Politie Zaanstreek-waterland



05:02 23-NOV-03
loc.: ZAANDAM, SAENREDAMSTRAAT/ PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM/ KOOG AAN DE ZAAN/ PARALLELWEG/ DE LOCOMOTIEF

Jongeren laten spoor van vernielingen achter

Een groepje jongelui op de fiets heeft een spoor van vernielingen achtergelaten vanaf de Seanredamstraat tot in Westerkoog. Van diverse auto's werd de buitenspiegel eraf getrapt. De politie werd gewaarschuwd door een bewoner van de Seanredamstraat waar in totaal 12 personenauto's op die manier werden beschadigd. Deze bewoner had gezien dat de groep fietsers de Provincialeweg was ingeslagen. Daar werden twee beschadigde auto's aangetroffen. Op de Parallelweg in Koog a/d zaan werden vier auto's aangetroffen met schade, op de parkeerplaats bij het NS-station één en op de Locomotief nog eens twee. Het zou gaan om een groep van vier jongens van rond de 17 jaar. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met politiewijkteam Zaandam-Oost via 0900-8844.

15:54 23-NOV-03
loc.: ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT

Jongeren geslagen met honkbalknuppel

Een 16-jarige jongen en een 14-jarig meisje uit Zaandam zijn bij een woordenwisseling met twee onbekende mannen en een vrouw geslagen met een honkbalknuppel. De jongen reed met het meisje als passagier op een scooter, toen hij ter hoogte van het Veldpark moest uitwijken voor een hondje dat de weg oprende. Daarbij kwam het duo ten val. De eigenaresse van het hondje begon vervolgens te schelden, waarna ruzie ontstond. De vrouw liep naar haar woning en kwam even later terug met twee mannen. Een van de mannen had een honkbalknuppel bij zich. Deze man heeft daarmee de jongen en het meisje een aantal keer geslagen, waardoor zij blauwe plekken opliepen. Ook werd de scooter van de jongen omgetrapt. De mannen zijn tussen de 25 en 30 jaar oud en de vrouw rond de 40. Zij heeft halflang krullend blond haar en is ongeveer 1.75 lang.

03:44 24-NOV-03
loc.: LANDSMEER, MEERVALWEG

Auto weg na inbraak woning

Bij een inbraak in een woning tussen 23.00 uur en 03.30 uur werden een laptop, een tas met inhoud en autosleutels gestolen. Ook de bijbehorende auto, een rode Honda Jazz die naast het huis geparkeerd stond, weg meegenomen. Terwijl de bewoners sliepen, kwam men binnen door de voordeur te forceren.

04:02 24-NOV-03
loc.: PURMEREND, VEENWEIDESTRAAT

Inbreker aangehouden

Een 14-jarige jongen uit Purmerend is op de Veenweidestraat door een 29-jarige getuige aangehouden op verdenking van inbraak. Bewoners van het woonwagenkamp werden wakker van gestommel en zagen de jongen uit een naast een woonwagen gelegen schuur komen. Daarna zagen zij hem aan portieren van geparkeerde auto's morrelen. Eenmaal buiten zag de getuige de jongen naast een schuur van een rijtjeshuis staan en hield hem aan. De jongen bleek inbrekerswerktuigen bij zich te hebben, maar geen gestolen spullen.

08:57 24-NOV-03
loc.: ZAANDAM, NOORDSCHEBOS

Sloopwoning uitgebrand

Een sloopwoning aan het Noordschebos is volledig uitgebrand. De politie ontving via 112 diverse meldingen van de brand. De politie gaat uit van brandstichting. In verband met de bluswerkzaamheden werd de Provincialeweg van ongeveer negen uur tot kwart over tien vanaf de kruising met de Hogendijk tot en met de Stationsstraat afgesloten. Tevens werd ten behoeve van de hulpverleningsdiensten het Ankersmidplein en het Noordschebosch afgesloten. Tevens verrichtte de brandweer CO metingen in het nabijgelegen hotel Intell. De meting gaf een negatief resultaat.
Mensen die de overige slooppanden bewonen, werden gevorderd te vertrekken, waarna de panden zullen worden afgedicht.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-241103


22 t/m24-NOV-03
ZAANSTREEK, DIVERSE LOCATIES

Vier drankrijders

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Albert Heijnweg in Zaandam een 24-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij met een slok op achter het stuur van zijn auto zat. De man had bijna twee keer zoveel drank op (400 ug/l) als toegestaan en kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.
In de nacht van zaterdag op zondag hield het verkeershandhavingsteam op diverse plaatsen in de Zaanstreek een alcoholcontrole waarbij twee drankrijders van de weg gehaald werden. Een 37-jarige man uit Amstelveen had het meeste gedronken. De bestuurder had een alcoholgehalte van 320 ug/l en kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal. De man werd even na middernacht op de Wandelweg in Wormerveer aangehouden. De man was zes jaar geleden ook al eens aangehouden wegens het rijden onder invloed. De tweede drankrijder, een 24-jarige Zaandammer, werd een uur later op de Provincialeweg in Westzaan aangehouden (alcoholgehalte van 270 ug/l).
Door het verkeershandhavingsteam werd in totaal bij 141 bestuurders een blaastest afgenomen.
In de nacht van zondag op maandag hielden agenten een 59-jarige Krommenieër met een alcoholgehalte van 245 ug/l aan op de Uranuslaan in Krommenie. In dezelfde nacht werd ook op de Peperstraat in Zaandam op het rijden onder invloed gecontroleerd. Daar had niemand te diep in het glaasje gekeken, er werden 55 blaastesten afgenomen.

01:04 24-NOV-03
PURMEREND, GORSLAAN

Voor de tweede keer rijbewijs kwijt

Op de Gorslaan in Purmerend werd in de nacht van zondag op maandag een 40-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. De man had tweeëneenhalf keer zoveel drank op (590 ug/l) als is toegestaan en moest zijn rijbewijs inleveren. De man was zijn rijbewijs vier jaar geleden ook al eens kwijtgeraakt wegens het rijden onder invloed. Hij had toen ook de EMA-cursus (educatieve maatregel alcohol en verkeer) gevolgd.
Tijdens een alcoholcontrole op de Jaagweg in Purmerend werden zondagochtend tussen vijf en zes uur geen drankrijders betrapt. Op de Jaagweg werden in totaal 34 automobilisten gecontroleerd.

23-NOV-03
ZAANDAM, DIVERSE WEGEN
44 km per uur te hard binnen de bebouwde kom
Op de Kepplerstraat in Zaandam werd zondagochtend een snelheidscontrole gehouden met behulp van een radarauto. Tussen halftien en halftwaalf werd een hoogste snelheid gemeten van 73 km per uur. Het overgrote deel van de bestuurders hield zich keurig aan de snelheid; het overtredingspercentage bleef beperkt tot twee procent.
Op de Hoofdtocht in Zaandam werd zondagmiddag een verkeerscontrole gehouden waarbij overtreders direct aan de kant gezet werden. Gelet werd vooral op snelheid en het dragen van de gordel. Acht hardrijders werden beboet. De snelste overtreder reed 94 km per uur.Vijf mensen die zonder gordel (mee)reden, ontvingen allen een boete van veertig euro. Verder werden ook een bestuurder die met een lading reed welke het zicht belemmerde, een bestuurder die mistlicht voerde, een bestuurder die onnodig lichtsignalen gaf en een bestuurder die links van een doorgetrokken streep reed, bekeurd.
Op de Dr HG Scholtenstraat in Zaandam werd zaterdagmiddag ook een verkeerscontrole gehouden. Hier werden tien inzittenden die geen gordel droegen en vier snelheidsovertreders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km per uur.


---- --