Gemeente Uithoorn

INSPRAAK RECONSTRUCTIE HOOFDWEG

Binnenkort willen wij beginnen met de reconstructie van de Hoofdweg tussen de Vuurlijn en de Noordzuidroute.

De reconstructie bestaat uit:

a. de inrichting van de Hoofdweg als 60 km/uur-gebied; b. de reconstructie van de aansluiting Hoofdweg - Vuurlijn; c. de reconstructie van de aansluiting Hoofdweg - Noordzuidroute.

Het voorstel met betrekking tot dit plan en de bijbehorende teke­ ning liggen voor belanghebbenden vanaf vandaag ter inzage. U kunt de stukken bekijken:


* in het Dorpshuis De Quakel, Kerklaan 16 te De Kwakel;
* in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn bij de VVV/ANWB en;

* in de openbare bibliotheek aan de Alfons Ariënslaan 1 te Uithoorn.

U kunt tot uiterlijk 20 december a.s. schriftelijk reageren op dit plan. U kunt de reactie richten aan: de gemeente Uithoorn, afdeling VG&I, postbus 8, 1420 AA Uithoorn.

Meer informatie?
Bel dan met de heer J.R. Venekamp, telefoon (0297) 513 215 of de heer R.A. van de Pol, telefoon (0297) 513 212 van de afdeling verkeer, groen en infrastructuur.

Openingstijden Dorpshuis De Kwakel:
Ieder dag van 8.30 - 12.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Openingstijden VVV/ANWB:
Maandag t/m woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 17.00 uur. Op donderdag tot 18.00 uur. Op vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 12.30 tot 16.00 uur.

Openingstijden Bibliotheek:
Maandag van 14.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30. Dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur. Woensdag van 14.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30. Donderdag van 10.00 tot 13.00 uur. Vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30. Zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

GEMEENTERAAD UITHOORN STELT KREDIET BESCHIKBAAR VOLGENDE FASE BREDE SCHOOL LEGMEER-WEST
Donderdagavond 20 november heeft de gemeenteraad van Uithoorn een krediet beschikbaar gesteld voor de volgende fase van de bouw van een brede school in de Legmeer-West. Het gaat om een bedrag van EUR 243.000,- Met deze middelen kan het voorlopig ontwerp van het nieuwe gebouw worden gemaakt en kan de Europese aanbesteding van de bouw worden voorbereid.

Oorspronkelijk stond dit besluit gepland voor de gemeenteraadsvergadering van 23 oktober. De meeste gemeenteraadsfracties vroegen zich echter af of er voldoende samenwerking was tussen de deelnemende organisaties, of de samenwerking voldoende ondersteund zou worden in de komende jaren tot aan de opening van het gebouw. Ook waren er vragen over de deelname van de kinderopvangorganisatie, over de invulling van het welzijnsprogramma en de financiering van het project.

In twee commissievergaderingen is uitvoerig gesproken over al deze kwesties. Ook hebben de vier samenwerkende organisaties zelf gesproken met vertegenwoordigers van alle politieke partijen. Tijdens die gesprekken is vooral aandacht besteed aan de samenwerking en de noodzaak dat de gemeenteraad de middelen beschikbaar stelt om door te kunnen gaan met het proces. Op 30 oktober hebben de vier partijen een duidelijke en overtuigende presentatie gegeven aan de leden van de commissie. Daarin hebben zij nogmaals de resultaten van die samenwerking aangegeven. En hebben zij onderstreept dat juist in hun situatie een nieuw gebouw belangrijk is als een uitdagende omgeving voor kinderen, ouders en wijkbewoners.

Tijdens de vergadering van de gemeenteraad donderdag 20 november jl. werd al snel duidelijk dat er op unanieme steun gerekend kon worden voor de volgende fase maar vooral ook voor het idee van de brede school. Van diverse kanten is benadrukt dat het daarbij niet op de eerste plaats om een nieuw gebouw zou moeten gaan, maar om de samenwerking tussen deze vier organisaties. Een samenwerking, die in de komende periode nog aangevuld moet worden met een partner voor het welzijnsprogramma. Een motie van GroenLinks, D66 en de PvdA waarin gevraagd werd om het geheel nog van inhoudelijke steun te voorzien is ingetrokken na toezeggingen van de wethouders Oudshoorn en Verbruggen.

Er breekt nu een nieuwe fase aan. De architect, Hans de Moor van Bureau Spring architecten uit Rotterdam, gaat de komende maanden aan de slag om tot een voorlopig ontwerp te komen. Hij heeft daarvoor een inhoudelijk en ruimtelijk programma van eisen tot zijn beschikking. Maar minstens zo belangrijk is dat hij daarvoor ook overleg zal plegen met alle betrokken partijen: directies, personeel en ouders. Ook zal bezien worden hoe de kinderen betrokken kunnen worden bij dit deel van het werk. BEGROTING TE KOOP
Scheidingsdepot SCHEIDINGSDEPOT IEDERE WOENSDAG GESLOTEN Afval apart natuurlijk! Onder dit motto zijn we in 1992 gestart met het gescheiden inzamelen van afval. Dit kan op verschillende manieren. Via de duobak (laagbouw) of de verzamelcontainer (hoogbouw), of via de glas- en papiercontainers.