Het Nederlandse Rode Kruis

24 november 2003
Speelmiddagen voor gehandicapte kinderen

Sjacomien Brouwers (44) is de moeder van Mandy. Mandy gaat iedere zaterdag naar de speelmiddag t Kleine Verschil. Mandy is meervoudig gehandicapt. Ze kan heel weinig reageren, maar ze geniet ontzettend van aandacht. Drie dagen per week gaat ze naar een medisch kinderdagverblijf, we gaan met haar zwemmen en één dag per week heeft ze thuiszorg. We hebben voor haar zoveel mogelijk voor een één-op-één begeleiding gekozen.

't Kleine Verschil
Al vanaf het begin gaat ze naar t Kleine Verschil, een keer per maand, op zaterdag, van half één tot vijf. Marion is haar vaste begeleidster. Die één-op-één aandacht kunnen we thuis vaak niet geven, we hebben nog twee kinderen die niet gehandicapt zijn.

Tijd en energie

Mandy en Marion

Mandy kan eigenlijk fysiek niets en of ze begrijpt wat er gebeurt, is de vraag. Ze kan thuis niet vertellen hoe ze het heeft gehad, want ze kan niet praten. Maar dat ze het fijn vindt bij t Kleine Verschil, is wel duidelijk. Ze reageert alleen op mensen bij wie ze zich prettig voelt. Mandy ziet slecht, maar als ik met haar binnenkom en ze hoort Marions stem, lacht ze tegen haar. t Kleine Verschil is voor ons en voor Mandy een groot verschil. Het is het heel belangrijk dat iemand veel tijd en energie aan haar besteedt.

Meer informatie:

* Maak deze activiteit mogelijk! Doneer aan het Rode Kruis
* Zelf meehelpen? Kijk eens onder vrijwilliger worden of in de vacaturebank

* Wilt u weten of er bij u in de buurt een speelmiddag is? Zoek het Rode Kruis bij u in de buurt