Ingezonden persbericht


KLM brengt kosten omlaag met financiële beheersoftware van SSA Global

Luchtvaartmaatschappij integreert 24 afzonderlijke divisies met behulp van centraal verwerkingssysteem

Londen, 24 november 2003 - SSA Global(tm), wereldwijd leverancier van bedrijfsoplossingen, maakte vandaag bekend dat KLM Royal Dutch Airlines (NYSE: KLM), een toonaangevende, wereldwijd opererende luchtvaartmaatschappij, met succes gebruik maakt van SSA Masterpiece, de financiële beheersoftware van SSA Global. Met deze software zijn 24 afzonderlijke divisies bestaande uit 80 organisaties door middel van een centraal verwerkingssysteem geïntegreerd. Dit betekent dat 900 gebruikers tegelijkertijd toegang hebben tot het systeem, waardoor aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd worden.

Dankzij de besparingen op het beheer van de financiële systemen, heeft KLM een duidelijke voorsprong op concurrerende luchtvaartmaatschappijen. Dit is van groot belang, omdat de luchtvaartbranche te maken heeft met veel tegenwind. Gert Huizinga, Finance Information Manager bij KLM: "Traditioneel zijn automatiseringsprojecten zelden renderend, maar SSA Masterpiece heeft zich binnen twee jaar terugverdiend en dat op een investering van bijna 4 miljoen euro. Dit is een hele prestatie als u bedenkt dat het project een half jaar heeft stil gelegen als gevolg van de gebeurtenissen op 11 september 2001."

Sinds de ingebruikname van SSA Masterpiece, heeft KLM aanzienlijke bedrijfsvoordelen behaald. Zo werden de jaarresultaten van KLM slechts vijf weken na het einde van het jaar bekendgemaakt, terwijl haar grootste concurrent daar drie weken langer voor nodig had. KLM is nu in staat om de tijd die nodig is voor de totale financiële rapportage nog verder te reduceren. Dankzij SSA Masterpiece kost het momenteel acht werkdagen om volledig inzicht te krijgen in de financiële situatie van de onderneming. KLM is nu bezig ook andere vestigingen en aangesloten bedrijven in het rapportagemodel op te nemen. Wanneer die fase is afgerond, heeft KLM slechts zeven dagen nodig om helder inzicht te krijgen in de totale financiële gegevens. Alle onderdelen worden dan beheerd met hetzelfde centrale verwerkingssysteem.

Het succes van het implementatieproject is voor een deel te danken aan het teamwerk. Philip Gray, EMEA Regional President van SSA Global zei hierover: "De indrukwekkende resultaten die zijn behaald tijdens de consolidatie van de financiële systemen, zijn in belangrijke mate toe te schrijven aan een sterke relatie tussen de managementteams van de klant en de leverancier. De relatie tussen KLM en SSA Global is er steeds een geweest van vertrouwen en eerlijkheid, wat uiteindelijk geresulteerd heeft in de succesvolle realisatie van een gemeenschappelijk doel."

De heer Gray vervolgde, "Met de keuze voor SSA Masterpiece, heeft KLM meer controle gekregen over haar financiën en is men beter in staat kosten te reduceren dankzij het gestroomlijnde systeem. Dit is een duidelijk bewijs van de toegevoegde waarde van ons financiële softwarepakket."

SSA Global

SSA Global(tm) is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van uitgebreide enterprise resource planning (ERP) oplossingen voor de productie-, diensten- en nutssector. Naast ERP-applicaties, biedt SSA Global een uitgebreide reeks geïntegreerde oplossingen voor o.a. Corporate Performance Management, Customer Relationship Management, Supply Chain Management en Supplier Relationship Management. SSA Global heeft haar hoofdkantoor in Chicago en beschikt wereldwijd over 121 kantoren die zich sterk maken voor de 16.000 prominente klanten in meer dan 90 landen. Kijk voor meer informatie op de website van SSA Global (www.ssaglobal.com). SSA Global(tm) is de nieuwe bedrijfsnaam voor productlijnen en vestigingen van SSA Global Technologies, Inc.

Forward Looking Statements
Dit persbericht bevat bepaalde uitspraken en verwachtingen, zoals bedoeld in sectie 27A van de herziene US Securities Act 1933, sectie 21E van de herziene Securities Exchange Act 1934 en van de U.S. Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Alle verklaringen in dit persbericht, of die op SSA Global van toepassing zijn, die niet over feiten in het verleden handelen, inclusief die betrekking hebben op de geprognosticeerde opbrengsten, inkomsten, kasstroom, liquiditeit en de toekomstige vooruitzichten van de bedrijfsvoering, zijn "forward looking statements" die vallen onder de "safe harbors" van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Alle "forward-looking statements" in dit persbericht zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen ten opzichte van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Alle verklaringen die niet over feiten in het verleden handelen (deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot uitdrukkingen van SSA Global of van het management van SSA Global als "geloven", "verwachten", "anticiperen", "plannen", "voorzien" of andere gelijkwaardige woorden of uitdrukkingen) moeten beschouwd worden als forward-looking statements. Diverse factoren kunnen ertoe leiden dat de werkelijke resultaten van SSA Global aanzienlijk kunnen verschillen van de verwachtingen in de forward-looking statements die zijn afgegeven door of namens SSA Global. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de grootte en het tijdstip van licentietransacties, de gevolgen van de economische situatie op het uitgavepatroon van de klanten van SSA Global, de invloed van concurrende producten en services, de invloed van fluctuaties in de economie en van wisselkoersen, het vermogen van SSA Global om een betrouwbare prognose te geven van de inkomsten, het vermogen om een adequate kasstroom te realiseren, het vermogen om krediet te verkrijgen tegen gunstige voorwaarden, de relatie tussen SSA Global en aangesloten bedrijven en leveranciers, het vermogen om kosten en uitgaven te beheersen, de beschikbaarheid van gekwalificeerde resources, het vermogen om producten te ontwikkelen of te verbeteren, alsmede andere onbekende risico's, inclusief die zijn opgenomen in documenten, overzichten en persberichten van SSA Global. SSA Global neemt geen verplichting op zich om deze forward-looking statements aan te passen of te publiceren, naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht.

SSA Global, SSA Global Technologies en SSA GT zijn merknamen van SSA Global Technologies, Inc. Andere producten die in dit document zijn vermeld zijn geregistreerd door, zijn eigendom van of worden onderhouden door de respectievelijke eigenaars.

KLM

KLM Royal Dutch Airlines werd opgericht op 7 oktober 1919 en heeft tot nu toe onder diezelfde naam geopereerd. Daarmee is zij de oudste actieve luchtvaartmaatschappij in de wereld. In het boekjaar 2001/02 vervoerde KLM 15.949.000 passagiers en 490.000 ton vracht en post. Qua opbrengst per tonkilometer staat KLM op de vijfde plaats op de ranglijst van 260 IATA-luchtvaartmaatschappijen. Het mondiale netwerk van KLM en haar partners verbindt 360 steden in 78 landen op 6 continenten. Op 31 maart, 2002, had KLM wereldwijd 30.381 medewerkers, waarvan 26.728 werkzaam in Nederland en 3.653 daarbuiten. KLM vervult een centrale rol in de KLM Group, waaronder ook KLM Cityhopper en Transavia Airlines vallen. De KLM Group beschikt over een moderne vloot van 185 vliegtuigen.

# # #

Voor nadere informatie:

Carolijn Peelen

Manager Public Relations

SSA Global

PO Box 143

3770 AC Barneveld

the Netherlands

Phone: +31 (0) 342 42 8286

Mobile: +31 (0) 6 53 280936

Fax: +31 (0) 342 42 8822

E-mail: cpeelen@baan.com